KARAMARKO TRAŽI ZASLUGE

'Milanović zbog Pelješkog mosta treba čestitati HDZ-u'

19.07.2012 u 19:36

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da bi premijer Milanović trebao čestitati HDZ-u kao konstruktivnoj oporbi što je natjerala njegovu vladu da promijeni mišljenje o gradnji pelješkog mosta

'Napokon je prevladao zdrav razum o povezivanju sjevera i juga Hrvatske. Zato očekujemo čestitke', rekao je Karamarko naglašavajući da je HDZ, dok je bio na vlasti, isto tražio novac za taj projekt.

'U tom trenutku, koliko mi je poznato, EU nije bio spreman dati novac za gradnju mosta, nego samo za gradnju pristupnih cesta', rekao je Karamarko nakon sastanka s čelnicima HUP-a.

I HDZ i HUP na sastanku su u središnjici bili u najjačem sastavu. S HDZ-ove strane, osim Karamarka, sastanku su nazočili Božidar Kalmeta, Darko Horvat, Martina Dalić, Ivan Domagoj Milošević, Ivan Šuker, Đuro Popijač, Zlatko Ževrnja i Milijan Brkić, a HUP-ovoj delegaciji uz v.d. predsjednika Ivana Miloložu bili su još Davor Majetić, Damir Kuštrak, Božo Prka, Tomislav Thur i Ivica Mudrinić.


'Razgovarali smo o aktualnoj gospodarskoj situaciji, načinima kako izaći iz krize te o nekim načelima na kojima mora ubuduće počivati hrvatsko društvo', rekao je Karamarko, naglašavajući da, iako misle da su potezi Vlade nanijeli težak udarac poduzetništvu u Hrvatskoj, na sastanku nisu kritizirali rad Milanovićeve vlade.

'Na konstruktivan način govorili smo o onome što nije dobro i razgovarali o mogućim rješenjima. S HUP-om smo dogovorili daljnju suradnju jer ćemo u rujnu predstaviti svoj gospodarski program. S HUP-om imamo konsenzus da treba štititi poduzetništvo, poticati inicijative, stvarati pozitivan kontekst u kojemu ljudi mogu stvarati nova radna mjesta', istaknuo je Tomislav Karamarko.

A čelni čovjek HUP-a Ivan Miloloža sastanak s HDZ-om objasnio je kao dio aktivnosti udruge čiji će se predstavnici ovih dana susresti i s čelnicima drugih stranaka te s predsjednikom Republike, Sabora i premijerom.

'Ni s jednom strankom nećemo kritizirati Vladu. Kada su gospodarske teme u pitanju, HUP je na konsenzus pozvao sve parlamentarne stranke. On nam je u ovom trenutku najpotrebniji. Zadovoljni smo s onim što nam je poručeno iz HDZ-a, a to je što su rekli da će sve dobre inicijative podržati u Saboru', rekao je Miloloža