'ŽIVJELA JUHA!'

Milanović započeo kampanju za izbore

13.03.2010 u 18:01

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović današnji je sastanak u Koprivnici sa članovima i vodstvom stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji označio kao ulazak SDP-a u predizbornu kampanju za parlamentarne izbore

Ustvrdivši da je HDZ najavom ukidanja dijela kriznog poreza ušao u predizbornu kampanju, Milanović je u izjavi za novinare rekao da će na izborima upravo SDP odnijeti pobjedu.

'Živjela juha!'

Mislim da nema boljeg mjesta od Koprivnice, grada juhe i Podravke da se odavde zakuha jedna dobra juha koja će voditi prema pobjedi na parlamentarnim izborima kad god oni bili. Prema tome - živjela Koprivnica, živjela juha iz koje će se zakuhati naša pobjeda, poručio je Milanović.


'Tehnički, HDZ određuje kada će biti izbori, jer s koalicijskim partnerima ima većinu, no pitanje je hoće li moći izbjeći prijevremene izbore zbog nezadovoljstva javnosti', izjavio je Milanović.

'Pitanje je samo u kojem će trenu, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, otvoreno priznati da', kako je rekao, 'svoj posao, vođenje ove države, obavljaju loše jer nisu pripremljeni za situaciju u kojoj su se našli'.

Govoreći o jučerašnjem javnom istupu glavnog tajnika Europske pučke stranke (EPP) Antonija Lopeza-Isturiza tijekom sastanka s premijerkom Kosor u Zagrebu, Milanović je rekao kako je 'nedopustivo da niže rangirani službenik govori kada bi nam bilo pametno održati izbore te da sada nije trenutak za takvo što'. 'Europa time neće stvoriti više simpatija građana prema ulasku Hrvatske u EU', ocijenio je predsjednik SDP-a .

Lopez-Isturiz rekao je kako bi 'socijalističkim strankama poručio da ne bi bilo pametno tražiti prijevremene izbore, jer su pučani većina u europskim institucijama u idućih pet godina' te kako je uvjeren da će takvu 'jednadžbu' shvatiti i hrvatski građani.

Govoreći o ekonomskom stanju u državi, Milanović je kazao da je javna potrošnja pretjerana, rasipna, koruptivna i neučinkovita.'Glavna poruka građanima je da SDP želi uvesti rad i red, ponajprije kad je riječ o plaćanju računa od strane Vlade, jer ako porezima i drugim nametima uzima svaku drugu kunu, nedopustivo je da se otela kontroli i ne podmiruje svoje obveze. Sadašnji problemi su rezultat lošeg vođenja države već 17 godina te HDZ-ove politike u kojoj su najodgovornije resore vodili nekompetentni ljudi', kazao je Milanović.

Na pitanje novinara što bi prvo učinio kada bi SDP sutra pobijedio na izborima, a on postao premijer, Zoran Milanović je odgovorio da bi se prvo pozabavio utvrđivanjem stanja u državnoj blagajni i odgovornih.

Predsjednik SDP-a rekao je kako je tijekom nedavnog susreta s premijerkom upozorio na nužnost depolitizacije policije, što sada nije slučaj, te kako nisu istinite tvrdnje političkih protivnika da SDP bilo kome želi oduzeti pravo glasa.

Milanović je naglasio da se SDP samo zalaže za uvođenje reda u postupak glasovanja te pozvao članstvo HDZ-a da, kako je rekao, u javnosti prestane govoriti neistine, jer je SDP svjestan teške situacije Hrvata u, primjerice, BiH.

Na pitanje razmatra li njegova stranka HSS kao mogućeg koalicijskog partnera, Milanović je kazao ne. Dodao je da je HSS čvrsti oslonac HDZ-u te da zajedno, kako je rekao, 'vrlo dobro vode politiku koja Hrvatskoj samo šteti'.

Koprivnički gradonačelnik i član Predsjedništva SDP-a Zvonimir Mršić ocijenio je, uz ostalo, da je problem u državi puno veći nego ga vladajući prikazuju te da nema nikakvog povoda optimizmu kad je riječ o gospodarstvu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u sklopu obilaska Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici je o stanju u zemlji razgovarao s članovima stranke i njezinim vodstvom na županijskoj razini, a prije je u Đurđevcu i Križevcima s tamošnjim članstvom.