melita mulić

Milanović za savjetnicu uzeo suprugu poznatog SDP-ovca i žestoku kritičarku Davora Bernardića

21.02.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Nekadašnja saborska zastupnica SDP-a Melita Mulić bit će savjetnica za ljudska prava i civilno društvo u Uredu Predsjednika Zorana Milanovića. Mulić je supruga SDP-ovog zastupnika Igora Dragovana, koji je Milanoviću dosta pomogao u izbornoj kampanji, pa je iz tog razloga bio među uskim krugom uzvanika na njegovoj inauguraciji

No ono zbog čega se najviše ističe je to što je bila kritična prema predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću koji nije dobio poziv za polaganje Milanovićeve prisege, piše Novi list.

U ožujku 2017., nakon što je Milanović zamrznuo svoj zastupnički mandat, Bernardić je odabrao Alena Preleca za njegovu zamjenu u Saboru te preskočio Melitu Mulić kao prvu na izbornoj listi SDP-a u prvoj jedinici koja u tom trenutku nije bila zastupnica. Poslala je tada priopćenje u kojem iznosi što misli o tome.

'Od četiri kandidata, tri su žene i jedan muškarac. Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca. Iako su dvije žene na listi plasirane ispred tog muškarca. Iako su obje političarke ispred tog političara bivše saborske zastupnice. Iako je jedna vršiteljica dužnosti predsjednice SDFŽ-a SDP-a te potpredsjednica, a druga potpredsjednica tog istog unutarstranačkog foruma. Iako je na zadnjim izborima za Hrvatski sabor u Klubu SDP-a izabrano 37 zastupnika i samo pet zastupnica', kritizirala je Bernardića.

Ironizirala ga je i zato što je tih dana SDP prosvjedovao da Vlada ne smije diskriminirati majke, a nju je, eto, preskočio prilikom odluke o zamjeni za Milanovića.

Melita Mulić bila ja sedam godina zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova, a nakon što je Kukuriku koalicija 2011. pobijedila na parlamentarnim izborima, ušla je u Sabor kao zamjenica Tomislava Sauche. Bila je članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. U svom se zastupničkom mandatu, primjerice, izrazito protivila referendumu da se brak ustavno definira kao zajednica žene i muškarca.