TRIJUMFALNI GOVOR

Milanović prekinuo zviždanje Kolindi Grabar Kitarović, a potom poručio: Bit ću običan. Od mene nećete čuti sladunjave priče o zajedništvu

05.01.2020 u 21:37

Bionic
Reading

S oko 100 tisuća glasova prednosti Zoran Milanović sljedećih će pet godina sjediti na Pantovčaku

Uz zvukove 'Treblebassa' Svadbasa, Zoran Milanović oko 21.30 stigao je na pozornicu Tvornice, na opće oduševljenje okupljenih. 'Pozdravite predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića', najavili su ga.

'Zoki, Zoki', prolomilo se dvoranom.

'Dragi prijatelji, dobrodošli u tvornicu pobjeda', kazao je Milanović.

Zahvalio je i Kolindi Grabar Kitarović, na što su se čuli zvižduci. 'Ne, ne, ne, to smo doživjeli jednom na inauguraciji i nikad više', kazao je Milanović.

Poručio je ako je nekoga nagazio i rekao neistinu - da to nije bilo namjerno.

'Od sutra živim i radim posao drugačije. Obično sam ljudsko biće. Onakav kakav sam bio u kampanji bit ću i kao predsjednik', kazao je.

'Od mene nećete čuti sladunjave priče o zajedništvu, a no ono na čemu ću inzistirati to je da nikoga namjerno ne povrijedim, da budem uho za slušanje', dodao je.

'Surađivat ću sa svakim tko bude u izvršnoj vlasti. Nemam pretenzije na velevlast. Neće biti spletki, tajnih dealova', kazao je.

'Još jednom hvala svima. Od velikih obećanja nisam i nikada nisam bio. Ako sam po nečemu poznat, nerealna obećanja nikada nisam davao', rekao je Milanović.

'Neću dijeliti hrvatske građane po onim stvarima koje ih bole i na koje imaju nisku toleranciju', dodao je.

Priznao je da je koji put ljudima nenamjerno napravio moralnu štetu i ispričao se.

'Želim da se umjereno, ali trezveno zabavite. Da ovo proslavimo na lijep način, da poštujemo različitosti. Dah po dah, osmijeh po osmijeh, događaj po događaj prema boljim rezultatima i boljem životu u Hrvatskoj', kazao je.

'Ako je ova moja tijesna pobjeda unijela malo vjere u ovo društvo, ja sam sretan čovjek i radujmo se zajedno - živjeli', zaključio je Milanović, nakon čega se pozdravio s čelnicima stranaka koje su ga podržale te se spustio među okupljene.

Za kraj je, dok se pozdravljao s publikom, svirala pjesma 'Tvoja zemlja' Vice Vukova, neslužbena himna SDP-a.

  • +36
Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao govor Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL