očitovanje povjerenstvu

Milanović: U Albaniju sam putovao kao predsjednik, nikada nisam savjetovao premijera te države

25.08.2020 u 15:17

Bionic
Reading

Nakon što je netko anonimno prijavio predsjednika Zorana Milanovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog puta u Albaniju, on se očitovao tom tijelu

Podsjetimo, Milanović je prije dva tjedna otputovao u Albaniju s ljetovanja na Hvaru i to na osobni poziv albanskog premijera Edija Rame, s kojim je prijatelj niz godina i kojeg je prema nekim neslužbenim informacijama savjetovao dok nije bio politički aktivan.

Iz Ureda predsjednika potvrđuju da je Milanović 12. i 13. kolovoza boravio u Albaniji, na poziv premijera Albanije Edija Rame. 'Putovanje predsjednika RH je bilo u sklopu obnašanja predsjedničkih dužnosti. Napominjemo da prilikom svih posjeta, posebno kada se radi o posjetima stranim dužnosnicima, predsjednik RH uvijek predstavlja Republiku Hrvatsku', stoji u očitovanju Ureda predsjednika.

No, podsjetimo, na dan kad je otputovao u Albaniju iz Ureda predsjednika medije su izvijestili da predsjednik Milanović privatno boravi u toj državi na osobni poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame.

Troškovi putovanja koji se odnose na prijevoz, objasnili su dalje u očitovanju iz Ureda predsjednika, podmireni su iz Državnog proračuna. 'Što se tiče troška smještaja, predsjednik RH boravio je u državnoj rezidenciji Republike Albanije na poziv domaćina, predsjednika Vlade Albanije', pojašnjavaju.

Što se pak tiče informacija da je Milanović svojedobno kroz svoju tvrtku savjetovao Ramu, u Uredu predsjednika kažu: 'Zoran Milanović nije pružao usluge savjetovanja za predsjednika Vlade Republike Albanije, a što je već više puta javno rekao.'