POTENCIJALNI PREMIJER

Milanović: Svako rješenje je dobrodošlo, ali...

03.08.2011 u 15:58

Bionic
Reading

'Sva rješenja koja bi građanima pomogla da smanje rate kredita u švicarskim francima su dobrodošla. SDP je prije nekoliko dana ponudio svoje rješenje, HNS će sutra, a Vlada je trebala reagirati puno ranije. Ovo su sada mjere spasa, a Hrvatskoj treba gospodarski rast, nova radna mjesta i veće plaće', kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirajući Vladine dogovore s bankama oko korekcije tečaja franka

Milanović ističe da je Vlada morala ranije i agilnije pristupiti razgovoru s bankama, ali dodaje da treba biti svjestan da i banke moraju zaraditi.

'One moraju zaraditi, ali je nepobitna činjenica da su one u ovoj priči jedini dobitnici. SDP je predložio prije nekoliko dana korekciju kamatnih stopa kao jedno od mogućih rješenja, a HNS će sutra ponuditi nešto na tom tragu, a sve u cilju da se građanima koji imaju kredit u francima olakša život', istaknuo je Milanović.

Upitan kakav je stav SDP-a oko sukoba u četverokutu država - Porečko-pulska biskupija - Kaptol – Vatikan, prvi čovjek socijaldemokrata ističe da ga samo zanima zašto je država 1999. godine dala državnu imovinu, a sve ostalo je, kako reče, crkveno pitanje u koje se ne želi petljati.