bez roditeljske skrbi

Milanović s Udrugom nastavnika ugostiteljskog obrazovanja, najbolji polaznici planiraju u Katar

08.06.2021 u 14:49

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Udruge nastavnika ugostiteljskog obrazovanja i podržao njihov rad na poticanju obrazovanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te osoba s invaliditetom s ciljem izjednačavanja njihovih mogućnosti na tržištu rada

Predstavnici Udruge nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja predstavili su predsjedniku Milanoviću njihov nacionalni projekt „Društvo jednakosti – Creating Equal Opportunity Societies – FIFA World Cup Qatar 2022“.

Plan je Udruge da organizira odlazak najboljih polaznika kulinarskog natjecanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Katar, za što postoji interes domaćina. Tim projektom promovirala bi se Hrvatska kao socijalno osviještena zemlja, odnosno, poticalo bi se obrazovanje dostupno za sve, bez obzira na invaliditet ili nepovoljni položaj, istaknuto je na sastanku, navodi se u utorak u priopćenju Ureda predsjednika.

Predstavnici Udruge predstavili su i svoj rad usmjeren na kontinuirano provođenje edukativnih kuharskih i drugih radionica te senzibiliziranje javnosti na probleme osoba s invaliditetom u svrhu podizanja kvalitete njihovog rada te njihovog lakšeg uključivanja u zajednicu. Cilj im je, kako je rečeno, i educiranje gospodarstvenika o pravilnom pristupu osobama s invaliditetom i njihovom zapošljavanju bez predrasuda.

Predsjednik Milanović dao je podršku njihovom radu i projektu, rekavši kako je riječ o jedinstvenoj priči u Hrvatskoj.