POGLEDAJTE SDP-OVU PORUKU

Milanović poziva na Pride na koji neće doći

17.06.2011 u 11:59

Bionic
Reading

Sutra će u Zagrebu održati još jedan gay pride. Iako organizatori političkim strankama ne šalju pozive, već se zna da će se u povorci pojaviti HNS-ovci, ali i neka lica iz SDP-a. Na ZG prideu se ipak neće pojaviti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, iako je građane pozvao da se pridruže povorci

'Počevši s prvim Prideom kada je Šime Lučin, kao tadašnji ministar unutarnjih poslova, bio u povorci ponosa, SDP kontinuirano iskazuje nedvosmislenu podršku Zagreb Prideu. Ove godine tu podršku, kao stranka, iskazujemo videoporukom te pozivamo članove i građane koji su u mogućnosti da se u subotu priključe Povorci ponosa u Zagrebu i pokažu pravo lice Hrvatske – moderne, demokratske, tolerantne. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović neće biti u mogućnosti prisustvovati Zagreb Prideu zbog drugih obveza, ali će svakako u povorci ponosa, kao i svake godine, biti prisutni esdepeovci. A tko će od SDP-ovaca biti na Prideu, najbolje da dođete i vidite sami!' poručeno nam je iz te stranke.

Naime, Milanović je u javnost odaslao videporuku u kojoj poziva one koji su za 'civiliziranu različitost' da se pridruže povorci, a one koji su za 'nasilnu isključivost' da ostanu kod kuće. No, unatoč tome što SDP podržava različitost, Milanović se ipak neće pojaviti u povorci. Oporbu će tako, koliko je zasad potvrđeno, predstavljati SDP-ova Mirela Holy, ali i HNS-ova Vesna Pusić.

SDP-ov palac gore za Pride