OBRAČUN SDP-OVACA

Milanović postavlja Rađenovića na vrh Bandićeve liste

17.03.2009 u 13:14

Bionic
Reading

Sukob unutar zagrebačkog SDP-a na relaciji Milanović-Bandić nije neka novost. No predsjednik stranke novim potezom pokušava ograničiti moć Milana Bandića. Igor Rađenović će na lokalnim izborima biti drugi na listi zagrebačkog SDP-a za Gradsku skupštinu, odmah iza Milana Bandića

Rađenović, direktor Zagrebačkih cesta, prije deset je mjeseci brutalno pretučen. Zbog Bandića je u jesen dao otkaz na svoje mjesto gradskog zastupnika u zagrebačkoj Skupštini. Naime, sukobio se s Milanovićem koji nije imao hrabrosti i volje ući i sukob sa 'svemoćnim' zagrebačkim gradonačelnikom.

'Milanović i Rađenović nedavno su se našli na razgovoru na kojem je predsjednik stranke iznio bivšem direktoru Zagrebačkih cesta ideju da bude drugi na listi. Rađenović je pristao', rekao je za Jutarnji list jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Rađenović trenutačno obnaša funkciju izvršnog potpredsjednika Zagrebačkog holdinga na čijem je čelu Ivo Čović, još jedan čovjek od Milanovićeva povjerenja. Nakon što je premlaćen, Rađenović je ušao u sukob s Bandićem i tadašnjim šefom Holdinga Slobodanom Ljubičićem tvrdeći da ih je više puta upozorio na korupciju u Zagrebačkim cestama, ali oni mu nisu dali odriješene ruke. Taj otvoreni sukob s Ljubičićem trajao je sve do njegove smjene u kolovozu prošle godine, a s Bandićem dok Rađenović nije nekoliko mjeseci kasnije napustio Skupštinu. Naručitelji premlaćivanja još nisu pronađeni.

Milanović Bandiću sprema još nekoliko iznenađenja. Na listi bi se trebao naći i Boris Šprem, saborski zastupnik SDP-a, te Ivan Račan, sin Ivice Račana. Nakon izbora više neće postojati Gradsko poglavarstvo, sve odluke 'teže' od milijun kuna donosit će se na Gradskoj skupštini, pa se stavljanjem na listu ljudi odanih Milanoviću želi u potpunosti ograničiti samovolja Milana Bandića.