SNJEŽNA HRVATSKA

Milanović posjetio Državni centar 112

05.02.2012 u 19:31

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović posjetio je večeras Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Državni centar 112, a u izjavi novinarima istaknuo je kako smo jednu lekciju valjda naučili te da se zbog moguće nove vremenske nepogode lokalna samouprava, u koordinaciji s državnom vlašću, treba pripremati za takve događaje

Premijer Milanović je nakon razgovora iza zatvorenih vrata s predstavnicima DUZS-a i Državnog centra 112, rekao kako se došao informirati s obzirom na prognozu za sutra, prema kojoj se očekuje hladno vrijeme, vjetar i mogući snijeg. Dodao je da je država tu da pomogne ali i da se lokalna vlast treba pripremati.

‘Normalno je da je u Dalmaciji manje uobičajeno da ima snijega nego u drugim djelovima Hrvatske, pa je onda i taj faktor iznenađenja razumljiv, ali pred nama je moguća nova vremenska nepogoda; prema tome sad više nema prostora za nisam znao. Tu smo da se s tim stvarima nosimo zajedno’, kazao je premijer Milanović, koji je DUZS posjetio s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Dodao je kako nema nikakve drame i da je situacija dolje sada stabilizirana, ali da, s obzirom na vremensku prognozu i mogućnost snijega, treba učiti iz onoga što je možda propušteno u proteklih nekoliko dana.

Upitan je li zadovoljan kako su službe odreagirale, Milanović je odgovorio da jest, ali i napomenuo da treba gledati vremenske prognoze.

‘Lokalna samouprava u koordinaciji s državnom vlašću treba se pripremati za takve događaje; tamo gdje je to normalna pojava to je već pomalo rutina, a gdje nije može doći do iznenađenja, ali srećom sada je sve pod kontrolom’, zaključio je premijer.