'vrijeme za čvrsto stajanje na zemlji'

Milanović oštro iz Našica: Tražit ću odgovornost za svaki euro koji nije uzet iz EU fondova

13.06.2021 u 13:53

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran MIlanović poručio je u nedjelju iz Našica kako će kao građanin tražiti odgovornost za svaki neuzeti euro iz EU fondova na koji Hrvatska ima pravo

Čestitajući Našičanima Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Antuna Padovanskog, Zoran MIlanović je poručio kako je vrijeme ljubavi, nježnosti i zanosa oko pristupanja Hrvatske EU prošlo i sada je vrijeme za čvrsto stajanje na zemlji.

"Što je tamo za nas? Pametni savjeti, dociranje, to da nam sole pamet? To je cijena koju moramo platiti jer smo mali, ali što dobivamo zauzvrat? Novac. I novac. Znate to nije možda produhovljena poruka, ali riječ je o novcu kojim ćete izgraditi sve ove prekrasne dvorce", kazao je Milanović.

U prigodnom obraćanju na Trgu dr. Franje Tuđmana, Milanović je također rekao kako on uspješnost i kvalitetu lokalne uprave mjeri samo po tome koliko je tko uspio izvući novca iz EU i to do zadnjeg eura. "Tražit ću odgovornost kao građanin, jer nemam pravo drugo na to, za svaki euro koji nije uzet. U protivnom, ići u Bruxelles i slušati prametne savjete mi ne treba. Rađe ću doći u Našice kao danas i gledat tekmu s vama. Težite za višim i boljim i dat će vam se", poručio je Našičanima predsjednik Republike Zoran Milanović.

Ustvrdio je kako su Našice mali, pristojan grad. "Ovo je uredno, uređeno i planirano mjesto, solidno, i kao takvo predstavlja sjajnu bazu za jedan dobar, pristojan, gospodski život", kazao je Milanović dodajući kako Hrvatska neće demografski izumrijeti kao nacija, iako često, kako je kazao, znamo kukati da će nam se upravo to dogoditi.

"Nećemo, nema šanse. Je li to razlog za brigu, je, je li to razlog za akciju, itekako, je li to razlog za očajavanje, nije", kazao je Milanović.

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuga rekao je kako su Našice danas gradić ugodnog i kvalitetnog življenja u kojem je u tijeku provedba projekata u vrijednosti oko 600 milijuna kuna, uglavnom iz EU fonodva.

"Ovo je mjesto u kojem će se vrlo brzo promjeniti vizure grada. Možda je sada u vrijeme pandemije teško govoriti o razvoju turizma, ali Našice idu u tom pravcu. Mi smo i grad kuture, sporta, a u gradu djeluje i 100-tinjak obrtnika, imamo sjajnu bolnicu", naveo je gradonačelnik Kašuga.

  • +39
Zoran Milanović u Požegi i Našicama Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Čestitajući Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Antuna Padovanskog, Kašuga je rekao i kako gradska vlast neumorno radi na stvaranju uvjeta za povratak u grad svih onih koji su ga napustili u potrazi za boljim životom. "Našice su sredina obiteljskoga, skladnog i mirnog života i takvi želimo i ostati", poručio je Krešmir Kašuga.

Molitvu za poginule i nestale u Domovinskom ratu molio je fra Petar Cvekan. Prethodno su podno spomenika Usrkrsla Hrvatska položeni vijenci i zapaljene svijeće, a među brojnim izaslanstvima vijenac je položio i svijeću zapalio predsjednik Zoran Milanović te izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade, Osječko-baranjske županije, Grada Našica i braniteljskih udruga.

Proslava Dana grada Našica započela je još 5. lipnja, a u nedjelju, na bagdan zaštinika sv. Antuna Padovanskog, u središtu grada održava se bogat kulturno-zabavni program uz nastupe kulturno-umjetničkih društava, izložbu oldtajmera i sajam dok će u večernjim satima na ljetnoj pozornici pokraj dvorca Pejačević biti održan svečani koncert u povodu Dana grada Našica.