govorio i o epidemiološkoj situaciji

Milanović objasnio otkud Mesić na sastanku s njim i Izetbegovićem: 'Nije uobičajeno, ali tako je bilo'

29.09.2021 u 12:08

Bionic
Reading

U Zagrebu se održava konferencija Dan velikih planova. Predsjednik MIlanović komentirao je nakon konferencije sastanak s Izetbegovićem, ali i epidemiološku situaciju u Hrvatskoj

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na konferenciji Dan velikih planova. Nakon konferencije dao je izjavu za medije. Komentirao je sastanak s Izetbegovićem, ali i epidemiološku situaciju u Hrvatskoj.

Pojasnio je svoju izjavu o gospodarstvu - da nismo loši, ali da bismo mogli biti i bolji. 'Ne samo Vlada, već i privatni sektor. Vlada treba biti neka vrsta podupiratelja. To je velik zadatak. Pohvalio sam Vladu, rekao sam da je Vlada poticajima napravila što je mogla', kazao je.

Komentirao je i sastanak s Bakirom Izetbegovićem uz dolazak Stjepana Mesića, prenosi Dnevnik.hr.

'Tema sastanka bili su odnosi hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam ga primio, odnosno dogovorili smo se susresti, prije svega on je vodeći političar bošnjačkog korpusa, to je realnost. Na tome nećemo stati. O našim razgovorima želim upoznati i Plenkovića i ino ministra. Prije godinu dana trebao je taj sastanak biti održan. Drago mi je da je došao. Prostor suradnje između Bošnjaka i Hrvata je velik, a trenutno ne ide kako treba. To naravno ne treba ići na štetu Srba. S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću. Izetbegović je ne jedini, ali najvažniji predstavnik bošnjačkog naroda. Ja ne tražim prijatelja', otkrio je.

'Mesić me nazvao i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Vjerojatno se i Izetbegović bolje osjećao. Inicijator sastanka sam ja, prije godinu dana, sad se to dogodilo. Nije uobičajeno, ali tako je bilo', kazao je o dolasku Mesića na sastanak.

>> Bakir Izetbegović posjetio Milanovića na Pantovčaku, u društvu bio i Stjepan Mesić <<

Rekao je i da se na sastanku nisu dotaknuli teme stanja u Republici Srpskoj, ali ni teme o vojsci, iako smatra da vojska nije realna.

Komentirao je obnovu Zagreba. 'To je sad već... Ulazimo u crveno. Financijska situacija u Zagrebu, koliko čujem, nije dobra zbog prethodne vlasti, a ne zbog ove. Fakturiralo se ili pokušalo fakturirati i dati sve moguće u zadnjih godinu dana, pobijedila je druga opcija koja jedva preživljava. Jedva preživljava! Neka premijer tome posveti pažnju', kazao je i komentirao epidemiološku situaciju i mjere.

'Smatram da je to bezveze. Treba nastaviti živjeti normalno. Svatko se može cijepiti. Ne znam tko je među vama cijepljen, jesu li bolnice pune? Nisu. Važnije je da ljudi počnu normalno živjeti, da se glava malo propuše', kazao je, naglasivši potrebu građana za normalnim životom i potrebu za ukidanjem mjera.