oglasio se i plenković

Milanović o novom američkom predsjedniku Bidenu: Drago mi je kad se potvrđuje kako vjera u svjetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu

20.01.2021 u 18:02

Bionic
Reading

U trenucima dok je Joe Biden davao prisegu na poziciju američkog predsjednika, na Facebooku se oglasio hrvatski predsjednik Zoran Milanović

'S obzirom na to da sam (prema Wikipediji na engleskom jeziku) jedan od samo dvojice europskih predsjednika države/vlade koji je otvoreno podržao Joe Bidena za predsjednika još tijekom kampanje (drugi ili prvi je bio predsjednik Finske Sauli Niinisto) i da sam od prvog trenutka, još tamo u studenome 2016. bio jasan kao zora, gledajući predsjednika Bidena kako ulazi u Bijelu kuću, moram reći da mi je (kao nereligioznoj osobi) drago kad se potvrđuje kako vjera u svjetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu', napisao je Milanović na Facebooku.

Milanović je već ranije čestitao Bidenu na pobjedi. 'Vjerujem da će Hrvatska u izabranom predsjedniku SAD-a imati ne samo saveznika već i prijatelja, pogotovo što Joe Biden dobro razumije našu noviju povijest u što sam se mogao uvjeriti i tijekom ranijih, vrlo sadržajnih razgovora s njime', napisao je tada Milanović.

  • +3
Kamala Harris, Doug Emhoff, Jill Biden, Joe Biden Izvor: Profimedia / Autor: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

Na Twitteru se oglasio i premijer Andrej Plenković.

'Čestitam novom predsjedniku Joe Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris. Hrvatska i SAD su prijatelji i partneri. Radujem se jačanju bilateralnih odnosa i transatlantskom savezništvu', napisao je Plenković.