KOSOR U OPATIJI:

'Milanović nije došao jer gotovo ništa ne zna o ekonomiji'

09.11.2011 u 14:27

Bionic
Reading

Na trodnevno, danas započeto, 19. tradicionalno savjetovanje 'Ekonomska politika Hrvatske u 2012. godini' u Opatiji, osim ekonomista, pozvani su, kao i u dosadašnjim izbornim godinama oni koji vode Vladu i oni koji je žele voditi, no SDP-ovac Zoran Milanović nije došao. Razlog njegova nedolaska premijerka Jadranka Kosor pronašla je u njegovu neznanju o ekonomiji te izbjegavanju sučeljavanja s njom

Milanović najavio Jurčiću da neće doći

Iz središnjici SDP-a tvrde da se njihov čelnik još prije mjesec dana ispričao da neće moći doći na skup u Opatiji kojeg organizira Društvo ekonomista na čijem je čelu Ljubo Jurčić.

Organizatori su ga ipak stavili u službeni program što u SDP-u ocjenjuju kao 'namjerno politiziranje', piše Novi list.

Nakon što je na skupu ekonomista naširoko iznijela svima znan program HDZ-a, što je izazivalo komešanje ljudi koji ove godine dvoranu u Grand hotelu Ardiatic nisu do kraja popunili, novinarima je izjavila da Zoran Milanović nije došao jer nije htio otkriti koji su zapravo stvarni planovi Kukuriku koalicije.

'On vjerojatno nije došao u skladu s činjenicom, što je relativno nedavno i sam rekao, da o ekonomiji gotovo ništa ne zna ništa i da ga to ne zanima, ali i zato što nije htio reći stvarni program Kukuriku koalicije, čiji je dio i dovođenje MMF-a, smanjenje plaća, mirovina i svega ostaloga što se može smanjiti, a ja sam pokazala kako možemo racionalno raditi i djelovati u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti', rekla je Kosor i dodala da se kampanja Kukuriku koalicije i inače sastoji u tome da Milanović što manje govori.

Na pitanje zašto je sa Željkom Kerumom jučer potpisala koalicijski sporazum, u izbornim jedinicama gdje je HDZ dosad bio najjači, Kosor je odgovorila da žele povećati potencijal i dobiti maksimum te je uvjerena da će to tako i biti. 'Rezultat na ovim izborima će iznenaditi mnoge, a osobito Kukuriku koaliciju, usprkos svim nedaćama, poteškoćama i nejednakom ulasku HDZ-a u medije', izjavila je.

O novim koalicijskim parterima, kao što su Ladonja ili HDSSB, o kojima se priča, kazala je da je sve već rekla jučer, a na pitanje postoji li šansa da Kerum bude uz nju u sučeljavanju s opozicijskom četvorkom na RTL-u, kratko je odgovorila: 'Ne, samo ja.'

Kosor nije htjela komentirati informaciju da su zapisnici sa sjednica predsjedništva HDZ-a nestali. 'Ne bih komentirala nikakve napise u medijima jer to postaje zaista prestrašno. Toliko neistina, laži i nastojanja da se diskreditira HDZ i njegovo vodstvo je nezapamćeno u povijesti Hrvatske, ali i to ćemo izdržati i pobijediti', optimistična je.