KANDIDATI SDP-A U ZADRU

Milanović: Narodu je dosta plašenja i ponavljača

12.05.2009 u 22:44

Bionic
Reading

Govoreći na predizbornom skupu SDP-a u Zadru predsjednik stranke Zoran Milanović rekao je kako Hrvatska 'traži novi način upravljanja, pošteniji'

ZADAR - Milanović je istaknuo kako SDP u Zadru postavlja prave kandidate koji poštuju drugu stranu. 'Aktualna vlast razdvaja ljude s temama iz prošlosti, a svoje birače tretiraju kao malodobnu djecu', dodao je predsjednik SDP-a.

'Sada ćete nakon nas imati govorancije na drugom skupu (HDZ je održao predizborni skup u Zadru na kojem je bio i Ivo Sanader, op.a.), opet o lakim drogama, o glasovanju dijaspore i vjeronauku jer HDZ ne zna drugačije nego ponavljati i korisiti retoriku 20. stoljeća, odnosno jezik prošlosti. No narodu je dosta plašenja i ponavljača', rekao je Milanović.

SDP-a kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević-Marinović predstavila je kandidate za dogradonačelnike - nezavisnog kandidata dr. Miru Morovića i HNS-ovca Ivu Gregova, te dodala kako je Zadar grad najvećeg prosperiteta samo za odabrane.

'Ako je HDZ najbolji izbor za Zadar, kako glasi njihov slogan, onda Zadar i Hrvatska nemaju izbora', kazala je Antičević-Marinović. Dodala je da u Zadru još ima škole koje rade u tri smjene, da nedostaje vrtića i da 20 godina nije izgrađen ni jedan starački dom. Napomenula je da u Zadru nema stanova za siromašne te da su posljednji stanovi iz poticajne stanogradnje za mlade izgrađeni 2003. godine.

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Antičević-Marinović najavila je 1500 kuna naknade rodiljama te izgradnju kanalizacije i novog vodovoda kao i osnivanje antikorupcijskog vijeća koje bi bilo sastavljeno od građana i kontroliralo rad lokalne samouprave.

Kazale je i kako u Zadru do sada nije bilo projekata kojim bi se koristila sredstva iz pretpristupnih europskih fondova ali da bi, ako ona postane gradonačelnica, bilo projekata koji bi omogućili brži i bolji razvoj Zadra.

Na skupu je predstavljen i kandidat za župana dr. Duško Vidov, dožupanica Renata Sabljar-Dračevac (SDP) i dožupanica Lada Šokota (HNS). Ingrid Antičević-Marinović i Duško Vidov istaknuli su kako je Zadar 'izvana gladac a unutra jadac', odnosno središte sumnjivog kapitala gdje se 'uklanja i posljednji bor u korist gradnje elitnih stambenih naselja', piše Večernji list.

Predsjednik Županijskog odbora SDP-a Svetko Šarić naglasio je da je na županijskoj listi preko 41 posto žena i 23 posto mlađih od 30 godina što je u skladu sa strukturom stanovništva županije.

U županijskom programu istaknut je razvoj ribarstva te proizvodnja zdrave i jeftine hrane, razvoj turizma i posebno ujednačen razvoj zadarskih otoka i zadarskog zaleđa.