ČESTITKE ZA DAN RADA

Milanović najavio 'veliki zaokret u ponašanju i vođenju države'

30.04.2014 u 15:35

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je danas 1. svibanj, Međunarodni praznik rada, hrvatskim građanima, a posebice radnicima, istaknuvši da su zajedništvo i solidarnost, kult rada i njegovo vrednovanje, pravi put u borbi s bijedom

Praznik rada ove godine obilježavamo u okolnostima višegodišnje gospodarske krize, nezaposlenosti i osiromašenja mnogih naših sugrađana, kaže se u čestitki.

Kriza nas je iscrpila, unoseći nesigurnost i strah za budućnost. Ovo je važan trenutak, trenutak odgovornosti, trenutak važnog povijesnog ispita, trenutak u kojemu nitko ne bi smio zatvoriti oči i propustiti učiniti baš sve da pobijedimo recesiju, nezaposlenost i bijedu, poručuje Josipović.

Uzor nam trebaju biti radnici, obrtnici i tvrtke koji su uspješni unatoč krizi. Pravo na rad i zasluženu plaću, primjerene uvjete rada, dostojan život radnika, umirovljenika i njihovih obitelji te pomoć onima koji su bez posla ili ne dobivaju primjerenu plaću, zahtjevi su solidarnosti, pravednosti i humanog društva, naglašava Josipović.


Milanovićeva čestitika

Premijer Zoran Milanović čestitao je danas građanima Praznik rada uz poruku kako su u Vladi svjesni da građani još ne osjećaju rezultate Vladine reformske politike, ali zbog budućnosti Hrvatske Vlada ne smije odustati od promjena i neće se prepustiti populizmu.

Ovogodišnji Praznik rada Hrvatska obilježava u teškoj gospodarskoj situaciji, najtežoj nakon Domovinskog rata. Godine neodgovornog gomilanja dugova i života iznad stvarnih mogućnosti dovele su nas u krizu i situaciju koja traži veliki zaokret u ponašanju i vođenju države, ističe Milanović.

Vlada je pokazala spremnost da to učini, ali to je projekt koji može uspjeti samo ako u njemu sudjeluje cijelo društvo.

'Veliki broj građana dokazao je spremnost na privremena odricanja i strpljenje. Svi mi koji donosimo odluke to moramo cijeniti i dokazati građanima da njihovo odricanje daje rezultate'.

Nova radna mjesta, bolji životni standard i sigurnu perspektivu među razvijenim društvima Europe imat ćemo samo ako iskoristimo priliku koja stoji pred nama i svi preuzmemo svoj dio odgovornosti, poručuje Milanović