PUPOVAC MU NE OPRAŠTA

'Milanović je za šaku glasova prosuo šaku mržnje'

27.08.2016 u 21:01

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDSS-a i predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac u intervjuu Jutarnjem listu ponovno je komentirao verbalne ispade šefa SDP-a Zorana Milanovića na sastanku s hrvatskim braniteljima. Rekao je da je 'za šaku glasova Milanović prosuo šaku mržnje', da je već dulje vrijeme kod njega primjetno skretanje udesno i dodvoravanje biračima desnice. Zbog toga će, smatra Pupovac, Narodna koalicija izgubiti dio birača srpske nacionalnosti. Unatoč tomu što mu zamjera posljednji verbalni ispad, Pupovac nije isključio mogućnost postizborne suradnje s Milanovićem

'Riječi Zorana Milanovića na jednom nejavnom sastanku koje je netko snimio i dostavio Jutarnjem listu neprimjerene su i nedopustive. Takve riječi administratori boljih foruma čitateljima zabranjuju, a one koji ih izgovaraju isključuju iz komunikacije. Pritom on nije govorio samo o predstavnicima vlasti, već o narodima i državama te tako doprinosio jačanju predrasuda i mržnje. Za šaku glasova prosuo je šaku predrasuda i mržnje. I to u okolnostima u kojima su desne i desničarske politike to naširoko posijale. Štetno za njega, njegovu stranku i koaliciju. Štetno za Hrvatsku i njezine interese i u Srbiji i u Bosni i Hercegovini', ističe Milorad Pupovac u intervjuu Jutarnjem listu.

Milanović time od sebe udaljava birače srpske nacionalnosti, ali zbunjuje i dio svojih lijevih birača, ocjenjuje Pupovac i dodaje kako će Milanović 'na mostu izgubiti što je dobio na ćupriji'.

'Ovakve riječi najprije će udaljiti dio birača srpske nacionalnosti od samog Milanovića pa i njegove stranke. One sigurno nisu dobar predtekst za mogući postizborni razgovor, ali nećemo suditi o jednoj stranci i jednoj koaliciji zbog riječi jednog njihovog člana makar taj bio i predsjednik. To nismo činili ni kod drugih pa nećemo ni kod Narodne koalicije', rekao je Pupovac.

Više pročitajte ovdje