POSTIZBORNE REAKCIJE

‘Milanović je pogriješio jer nije čestitao Bandiću’

02.06.2009 u 09:14

Bionic
Reading

Milan Bandić opet je uspio. Stampedo koji je nastao kad se u izbornoj noći pojavio u stožeru nikad nije bio toliko velik. Bandić je uživao. 'Prošao sam kalvariju', rekao je

ZAGREB - Bandićev najbliži suradnik Duško Ljuština prošao je s njim sve njegove kampanje. 'Nikad nije bilo ovako. Sada su svi bili protiv njega, a on je opet pobijedio', rekao je Ljuština.

Nije želio komentirati to što se predsjednik stranke Zoran Milanović nije pojavio u stožeru kako bi mu čestitao.

Predsjednik SDP-a, doznaje Jutarnji list, telefonski je čestitao Bandiću, ali to što nije došao u stožer, čestitati, zagrebački SDP-ovci, pa i neki iz blizine predsjednika stranke, tumače kao krivi politički potez.

'Bio bi red da mu je došao čestitati', ustvrdio je jedan od Bandićevih suradnika.

No, Milanović je izborne rezultate dočekao u najužem krugu suradnika s Igorom Dragovanom, Gordanom Marasom i Tomislavom Sauchom

'Možda nije došao jer je Bandić u izbornoj noći bio neuhvatljiv, a Milanović nije tip koji će trčati za nekim', kaže izvor na Iblerovu trgu.

Nitko ne zna kako će se sada razvijati odnosi na relaciji Bandić - Milanović. I u Gradskoj skupšini ostaje samo šest starih vijećnika, a svi ostali su novi. Za Milanovića je sigurno da će prvo vrijeme sjediti u Gradskoj skupštini.

'Vjerojatno će biti u Skupštini dok je ne posloži kako želi, a onda ćemo vidjeti', rekao je izvor.

Jedna od Milanovićevih želja, koja je navodno jučer i dogovorena, jest da Boris Šprem postane predsjednik Gradske skupštine. 'To sam i ja čuo, ali nemam komenatra na to', izjavio je Šprem.

U Gradskom poglavarstvu mijenjaju se Bandićevi zamjenici. Dosadašnju zamjenicu Ljiljanu Kuhtu Jelinčić zamijenit će Jelena Pavičić Vukičević, dosadašnja pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Ivo Jelušić ostaje na poziciji zamjenika. Greta Augustinčić, dosadašnja tajnica Gradske skupštine, najvjerojatnije će postati šefica Ureda za opću upravu.

Duško Ljuština ostaje ravnatelj Kerempuha, a u Poglavarstvu će možda dobiti ulogu savjetnika za kulturu. Još je upitno s kim će sve koalirati, a o tome ovisi daljnji raspored.