BANDIĆEV STOŽER

'Milanović je kriv što nemamo većinu u Zagrebu'

19.05.2009 u 08:02

Bionic
Reading

Zagrebački SDP zaoštrit će kampanju za drugi izborni krug, potvrdio je za Jutarnji list jedan član stožera Milana Bandića. Iako većina SDP-ovaca smatra da Bandić ne bi trebao imati velikih problema s Kregarom, socijaldemokrati ne žele riskirati. U drugom krugu Bandićev protivnik Josip Kregar dobit će podršku zagrebačkog HNS-a, što je potvrdio i Čačić, a Jasen Mesić je otkrio kako će njegova stranka u dogovoru s HSS-om i HSLS-om vjerojatno pozvati svoje birače da glas daju Kregaru

'Naša kampanja će biti puno žešća i očekujemo kako će Bandić odnijeti veliku pobjedu', pojasnio je sugovornik iz stožera SDP-a.

Nadalje, činjenica da je Bandić kao kandidat osvojio 16 posto više glasova od SDP-ove liste koju je nosio Zoran Milanović promijenit će odnos snaga između njih. Tu informaciju za Jutarnji su potvrdili socijaldemokrati bliski Bandiću, ali i oni bliski Milanoviću.

SDP-ovac iz Milanovićevog stožera kaže da će se nakon ovih lokalnih izbora Bandića morati puno 'češće pitati za neke stvari'. O budućoj koaliciji, primjerice.

'Iako bi Milanoviću više odgovarao HNS, naposljetku će se koalicija morati sklopiti s listom Tatjane Holjevac, koja je puno odanija Milanu Bandiću', rekao je suradnik šefa SDP-a.

Izvor blizak Milanu Bandiću kaže da više ne stoje najave i kalkulacije kako će Bandić biti samo fikus. Radikalnije krilo Bandićevog stožera pak smatra kako Milanović ne bi trebao ni sjediti u Skupštini s obzirom na rezultat koji je ostvario.

'Koliko poraza Milanović mora doživjeti da napusti funkciju predsjednika stranke. Njegov eksperiment s listom stajao nas je većine u Skupštini i sada moramo razmišljati s kim ćemo u koaliciju', rekao je isti sugovornik, prenosi Jutarnji list.

Usporedbe radi, HDZ s partnerima na izborima za županijske skupštine i Skupštinu Grada Zagreba osvojio je 610.000 glasova. S druge strane, SDP i partneri osvojili su ukupno 540.000 glasova za županijske skupštine i Skupštinu Grada Zagreba.