IVICA PANČIĆ:

Milanović je izabran po slici Sanadera

23.09.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Ivica Pančić je na konferenciji za novinare najavio reaktiviranje stranke Hrvatskih socijaldemokrata u kojoj će nastaviti svoje političko djelovanje nakon izlaska iz SDP-a. Ubrzo će sazvati sabor stranke te planira osnivanje podružnica u većih gradovima. Stranku su 2004. godine osnovali disidenti iz SDP Jerko Zovak i Zdravko Tomac

Nitko od osoba poznatijih javnosti nije mu se pridružio u ovom projektu, pa tako ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zbog kojega je na kraju i izišao iz stranke podržavši njegovu kandidaturu za predsjednika države unatoč tome što je SDP kandidirao za to mjestu Ivo Josipovića.

Njegov cilj je u budućnosti razvijati hrvatsku socijaldemokraciju kao što je radio i do sada, ali i ne bježati od tema kojima se obično bavi desnica poput jačanje države i državnog okvira koji nas jedini građane može štititi u globaliziranom svijetu.

Pančić kaže da se 90-ih borio protiv autoritarizma u državi, a danas protiv gospodarske i moralne krize u koju država tone. Hrvatski socijaldemokrati će imati otklon prema obje velike stranke. 'HDZ je nakon rata i oslobađanja zemlje postao stranka koja je sama sebi dostatna i kojoj je cilj zadovoljiti materijalne, financijske i ine interese svojih članova, dok je SDP koji im je trebao biti alternativa postaje klijentelistička stranka puna podmetanja i lobija kojoj je jedini cilj osvajanje vlasti', rekao je Pančić.

Kaže da je prvi razotkrio Sanadera kojega su i neki pseudoljevičarski komentatori vidjeli kao spasitelja Hrvatske. 'Identificirao sam ga kao glavu korupcijske hobotnice u Hrvatskoj', kaže Pančić. Također je za Zorana Milanovića ustvrdio da je za šefa SDP-a izabran po slici Ive Sanadera. Na kraju je poručio da je u zemlji previše trutova koji su od cvjetne livade napravili pustopoljinu. 'Nama treba što više pčela zujalica koje će letjeti i raditi i onda se možemo nadati da će od pustopoljine opet procvjetati cvjetna livada', kazao je Pančić.