predsjednik u međimurju

Milanović opet požuruje odluku o vojnim zrakoplovima, a prokomentirao je i Albinin nastup na Eurosongu: Glavu gore...

19.05.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović odgovara na pitanja novinara tijekom posjeta Međimurju. Nakon obilaska proizvodnih pogona tvrtki za vojnu opremu, s ponosom je ustvrdio da je Francuska kupila opremu proizvedenu u Hrvatskoj. 'To je jako poticajno za sve koji se žele baviti poduzetništvom', rekao je Milanović

Odgovarajući na pitanje je li se čuo s načelnikom Glavnog stožera, rekao je da se konačno treba sastati Vijeće za obranu povodom odluke o nabavi vojnih aviona.

'Iz Ustava proizlazi da bi se prvo trebalo sastati Vijeće za obranu', ustvrdio je Milanović, dodajući da je on poslao dopis s očitom namjerom da to bude 28. svibnja.

'Ajde da se donese više ta odluka. Neobično mi je da se više od pola godine u Vladi nije razgovaralo o tome… Na kraju će opet odluku donijeti Šeks ili premijer', poručio je Milanović.

Upitan hoće li biti još jednog natječaja za predsjednicu Vrhovnog suda, Milanović je ponovio da je njegova kandidatkinja Zlata Đurđević bila difamirana.

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Komentirao je i lokalne izbore te je tvrdnje da se zeleno-lijeva koalicija financira iz inozemstva ocijenio suludima.

'To nije samo suludo tvrditi u 21. stoljeću, to je i uvreda', rekao je Milanović, dodajući da su kampanje danas puno jeftinije nego što su to nekoć bile, uključujući onu Milana Bandića iz 2009., kada je 'pokrao SDP'.

Zaključio je da je u Zagrebu na snazi smjena generacija. 'To je kao pogrebno poduzeće, uvijek je sezona i uvijek dolaze novi ljudi, što dobri, što loši. Nikad nije dosadno', rekao je.

  • +14
Predsjednik Milanović u tvrtki Šestan - Busch Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Nije želio komentirati bi li on da je na mjestu premijera išao u rekonstrukciju Vlade.

'Vlade funkcioniraju na razne načine… Vidimo da ima izletnika, što je po meni stvar za DORH', rekao je.

Osvrnuo se i na nastup i ispadanje Albine Grčić iz daljnjeg natjecanja na Eurosongu. 'Glavu gore, mislim da je pred njom velika karijera', rekao je.

Predsjednik Milanović u srijedu je posjetio tvrtke iz Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije u Međimurskoj županiji. Tom prilikom obišao je proizvodne pogone tvrtki Šestan - Busch u Prelogu, Čateks u Čakovcu i Jelen Professional u Belici.