U UTORAK U LJUBLJANI

Milanović ide u slovenski parlament na ratifikaciju

26.03.2013 u 22:48

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je u utorak da će 2. travnja biti u Ljubljani na ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom u slovenskom parlamentu

U Čakovcu na predstavljanju kandidata sa zajedničke liste SDP-a, HNS-a i HSU-a za predstojeće izbore za Europski parlament Milanović je istaknuo zadovoljstvo što će 1. srpnja konačno nestati granica između Hrvatske i EU-a te je s im u vezi najavio odlazak u Sloveniju 2. travnja na ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.

'Nakon 1. srpnja neće biti više granica između nas i Slovenije i stavljamo sve ono što je bilo iza nas i krećemo zajedno, mali ali svjesni sebe', rekao je Milanović.

On je rekao da će zajedno s njim u Sloveniju na ratifikaciju ići i prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Slovenija je u zadnjoj skupini zemalja članica EU-a koje će ratificirati hrvatski pristupni ugovor. Ratifikaciju je uvjetovala rješavanjem pitanja Ljubljanske banke, a taj problem je za Sloveniju uklonjen u ožujku potpisanim memorandumom vlada dviju zemalja kojim je rješavanje prenesene stare devizne štednje prebačeno u okvire sukcesije.