ČETIRI GRADA U DVA DANA

Milanović ide na turneju po BiH

26.02.2012 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u ponedjeljak i utorak u službenom posjetu Bosni i Hercegovini i posjetiti Sarajevo, Vitez, Široki Brijeg i Mostar, najavljeno je u nedjelju iz vlade.

U ponedjeljak će u Sarajevu Milanović razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, a tijekom posjeta Sarajevu predviđen su i njegovi sastanci s predsjedateljima i zamjenicima predsjedatelja obaju domova Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te Predsjedništvom BiH.

U Vitezu će se u ponedjeljak Milanović sastati s gospodarstvenicima i predstavnicima vlasti Županije Središnje Bosne i hrvatskim predstavnicima iz Središnje Bosne u Vijeću ministara BiH i u Parlamentu Federacije BiH.

U utorak će se u Širokom Brijegu sastati s gospodarstvenicima i predstavnicima Zapadnohercegovačke županije i općine Široki Brijeg, a nakon toga sastanka hrvatski će premijer dati izjavu za medije.

U Mostaru će se u utorak sastati s predstavnicima Hercegovačko-neretvanske županije i grada Mostara, a na sveučilištu će govoriti Hrvatskoj pred ulazak u Europsku uniju.

Prije završetka posjeta BiH Milanović će se u Mostaru sastati i s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u hrvatskome generalnom konzulatu, najavljeno je iz vlade.

Posjet BiH prvi je službeni posjet nekoj državi Zorana Milanovića otkako je stupio na dužnost hrvatskog premijera.