ZA GRADONAČELNIKA VELIKE GORICE

Milanović i Čačić poduprli Piculu

29.05.2009 u 15:50

Bionic
Reading

Predsjednici SDP-a i HNS-a Zoran Milanović i Radimir Čačić došli su danas u Veliku Goricu poduprijeti Tonina Piculu, koji se u drugome izbornom krugu bori za gradonačelničku dužnost s kandidatom HDZ-ove koalicije Draženom Barišićem.

Predsjednici tih stranaka rekli su kako žele da koalicija lijevog centra SDP-HNS-DC-HSLS, koja ima većinu u Gradskom vijeću, zadrži vlast s ljudima koji su se dokazali. Ujedno su pozvali Velikogoričane da u nedjelju iziđu na izbore i glasuju za Tonina Piculu

Milanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da građani s jedne strane biraju osobu i koaliciju s programom, a s druge je strane 'eksponent ministra Šukera i lokalni tajkunčić o kojemu javnost ništa ne zna i koji cijelo vrijeme izbjegava sučeljavanje'.

Radimir Čačić je izrazio nadu da će građani 6. po veličini hrvatskoga grada prepoznati tko im može zajamčiti prosperitet. Piculu je opisao kao političara koji je svojom osobnošću, projektima i spremnošću na dijalog potreban Velikoj Gorici i Hrvatskoj.

Tonino Picula je rekao da je cijelo vrijeme od preuzimanja vlasti 2005. bio izložen prljavoj kampanji, dodavši da je njegov protukandidat čovjek koji nadzire lokalne medije, ali cijelo vrijeme se nije želio s njim sučeliti.

Naglasio je kako je Veliku Goricu 2005. preuzeo sa 14 milijuna gubitka, a stanje gradske blagajne na današnji dan iznosi 7,7 milijuna kuna i 20 milijuna kuna oročenih sredstava.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon konferencije novinarima je izjavio kako očekuje dobre rezultate i pobjedu SDP-ovih kandidata u drugom krugu lokalnih izbora, kao i dobar odziv građana na biračka mjesta.

'Ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, ali imamo velikih razloga za optimizam', istaknuo je Milanović.

Predsjednik SDP-a tako očekuje dobre rezultate u Međimurskoj županiji, Zagrebu, Velikoj Gorici, Splitu, Sisku, Trogiru, Šibeniku, Makarskoj i Dubrovniku