OTVORENI SUKOB

Milanović i Bandić više ne razgovaraju?

23.10.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić još nije službeno objavio kandidaturu za predsjednika države, ali u SDP-u nastavlja sukobe s predsjednikom Zoranom Milanovićem

Gradonačelnik Bandić sinoć se, doznaje Jutarnji list, pokupio sa sastanka Kluba zastupnika SDP-a koji se održao u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i to čim je na njega stigao predsjednik Milanović.

Ja sam rješenje

Gradonačelnik Bandić na sastanku je, doznajemo, ponavljao da se u stranci treba odlučiti tko vodi Zagreb.
-Ja nisam problem SDP-a, ja sam jedino riješenje za SDP Đ ponavljao jeBandić pred okupljenim vijećnicima, ali samo dok nije došao Milanović,onda je jednostavno otišao. Milanović je, doznajemo, rekao da mu je žaošto gradonačelnik opet mora otići te je nastavljen sastanak koji jepotrajao tri sata. 

- Bandić se nevjerojatno ponaša. Sjednica Kluba sinoć se prilagođavala upravo njemu jer je rekao da će na njoj biti od početka do kraja kako ne bi kasnije govorio da sve odlučujemo njemu iza leđa, a zapravo je on taj koji se ne pojavljuje na sastancima.

Ali on se pokupio već nakon 50 minuta i to čim je došao Milanović - rekao je anonimni izvor u SDP-u.

Također doznajemo da su vijećnici sastanak isprva planirali održati u stranačkim prostorijama na Iblerovom trgu i već je sve bilo zakazano, ali onda je Bandić promjenio plan.

- Javili su nam da Bandić želi da se sastanak održi u Skupštini jer na Iblerov ionako više ne dolazi - kazao je naš izvor. Zagrebački gradonačelnik je na sastanku, doznajemo, cijelo vrijeme prozivao vijećnike i podsjećao ih na to da je on jedan od SDP-ovih barakaša“ te na činjenicu koliko je glasova osvojio na lokalnim izborima.

- Ne šaljite mi poruke preko novina. Recite mi u glavu! - prepričao je Bandićeve riječi naš izvor. Klub zastupnika sazvan je kako bi SDP-ovci raspravili teme o kojima se s graodnačelnikom ne uspjevaju dogovoriti.

Neke od njih su proširenje Skupštine Zagrebačkog holdinga, rebalans gradskog proračuna te hoće li se ili neće raspisati referendum o Maksimirskom stadionu.

- Bandić inzistira da se ide s referendum dok se mi ostali s tim ne slažemo. Sada u vrijeme recesije smatramo da to nije prioritet. Ne slažemo se s tim da se za Dinamo preuređuje stadion. Novaca nema, a trebati će ih onda i za referendum i preuređenje, a sada nije vrijeme za to - rekao je anonimni izvor. Kao Bandićev udarac Milanovićevim SDP-ovcima protumačena je u SDP-u i smjena tzv. Milanovićevih ljudi iz povjerenstava pri Gradskom poglavarstvu. Na njihove pozicije postavio je Bandić svoje ljude iz Poglavarstva.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Jurica Meić jučer je potvrdio da je smjenjen iz povjerenstva za dodijelu poslovnih prosotra pri Poglavarsvu.

- Ali nitko nije u povjerensvu doživotno - kazao je Meić.

- Sad će zaposlenici s trećeg kata poglavarstva nadzirati ove s drugog kata i obrnuto. Koja je onda uloga tih povjerenstava ? - kazao je naš izvor.