SVEČANOST U LISINSKOM

Milanović došao na promociju mladih pravnika, tamo ga dočekao prijatelj s kojim dijeli burnu povijest

29.02.2020 u 12:12

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović u zagrebačkoj je dvorani Vatroslav Lisinski nazočio svečanosti promocije diplomanata Pravnog fakulteta u Zagrebu, gdje ga je u ime fakulteta dočekao njegov prijatelj i dugogodišnji bliski suradnik Siniša Petrović

Petrović, inače profesor Pravnog fakulteta, imenovan je posebnim Milanovićevim savjetnikom za europsko pravo početkom 2012. Njegova je karijera tijekom Milanovićevog mandata značajno napredovala, pa je tako bio predsjednik nadzornih odbora državnih tvrtki Croatia Airlines i Ina, a sjedio je i u nadzornom odboru Atlantic grupe Emila Tedeschija.

  • +17
Predsjednik Milanović nazočio svečanoj promociji diplomanata Pravnog fakulteta Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Siniša Petrović svjedočio je u studenom i na suđenju u aferi Dnevnice, gdje je razjasnio nejasnoće o svojim neobično čestim putovanjima o državnom trošku tijekom mandata Milanovićevog savjetnika. Tada je rekao kako je tijekom Uskokove istrage pregledom putnih naloga ustanovio da je riječ o nalozima za putovanja iz 2015.i 2016. godine na koje on uopće nije išao te da se na njima ne nalazi njegov potpis.

O toj je temi progovorio i za tportal 2017. netom nakon podizanja optužnice, kad je ustvrdio da je posao Milanovićeva savjetnika radio bez naknade. Petrović se tada uz Nevena Budaka i Slavka Goldsteina našao pod povećalom javnosti zbog iznosa od 307 tisuća kuna koji je prema nalazu Državne revizije ovaj trojac potrošio na putovanja.