GNJEVNI HDZ

'Milanović dobio besplatnu reklamu u HTV-ovom Dnevniku'

14.01.2010 u 11:04

Bionic
Reading

HDZ je danas prosvjedovao zbog načina na koji je HTV sinoć u središnjem 'Dnevniku' ugostio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, ocijenivši da je javni televizijski prostor iskorišten da bi se SDP besplatno reklamirao, zbog čega traže očitovanje Programskog vijeća HRT-a

SDP: Milanović nije dijelio lekcije


HDZ je svojim današnjim prosvjedom u kojem tvrdi da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović, gostujući u 'Dnevniku' HTV-a, 'dijelio lekcije' Vladi i HDZ-u, priznao da je predsjednik SDP-a učinio samo ono što se očekuje od čelnika jedne velike političke stranke: nudio je konkretne prijedloge za rješavanje teških problema u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se iznošenje drukčijeg mišljenja u demokratskom višestranačkom sustavu smatra dijeljenjem lekcija.

'Hrvatska demokratska zajednica najoštrije prosvjeduje protiv načina na koji Hrvatska televizija koristi javni televizijski prostor kako bi besplatno 'reklamirala' Socijaldemokratsku partiju Hrvatske. Riječ je o jučerašnjem gostovanju čelnika SDP-a u središnjem 'Dnevniku' HTV-a koji je hrvatskoj javnosti dijelio lekcije o tome kako bi trebala raditi Vlada, kako se treba ponašati unutar djelovanja političke stranke, i to punih desetak minuta, sve uz pozadinu s logotipom SDP-a', stoji u HDZ-ovu priopćenju.

HDZ neozbiljnim i nedopustivim ocjenjuje da se, kako kažu, medijski prostor Milanoviću ustupa kako bi kritizirao Vladine gospodarske mjere koje još nisu ni predstavljene, 'i to u trenutku kada Vlada čini goleme napore i predlaže konkretne mjere kako bi se osnažilo hrvatsko gospodarstvo'.

'Držimo nedopustivim da se medijski prostor ustupa kako bi se prozivalo drugu političku stranku i dovodilo u pitanje odluke koje se u njoj donose. U demokratskom društvu nezamisliv je takav način promidžbe jedne političke stranke i zato prosvjedujemo zbog takvog načina kreiranja programa HTV-a', zaključuju u HDZ-u te od Programskog vijeća HRT-a traže očitovanje o spomenutom događaju.