Veljko Kajtazi

'Milanović, čini se, zna samo Rome koji imaju zlatan zub i prljavi su. Ja sam najuredniji zastupnik u Saboru‘

01.08.2022 u 17:44

Bionic
Reading

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi sasvim se neočekivano, u kontekstu preporuka Vlade za štednju energije, našao u sukobu s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Njih su dvojica korektno surađivali u prošlosti, ali jedna predsjednikova usputna opaska, koju su mnogi shvatili kao podržavanje stereotipa o Romima, pa onda i 'govor mržnje u širem smislu', jako je povrijedila Kajtazija, piše Novi list

'Uopće mi nije jasno zašto je do ovoga došlo, zbog čega je predsjednik u sve umiješao romsku zajednicu. Doista ne znam što mu bi. Htio se sprdati s Vladom, a onda se sprdao i s Romima. Cijelo vrijeme svog mandata, predsjednik ima problema s Vladom i želi diskreditirati one koju su na bilo koji način s njom povezani', rekao je Kajtazi u intervjuu za Novi list.

Smatra da je kolateralna žrtva Milanovićeva obračuna s Plenkovićevom Vladom.

'Skoro sam deset godina stariji od predsjednika, puno ozbiljniji od njega i neću se služiti uličarskim govorom kojim se on koristi. Predsjednik, čini se, poznaje samo Rome koji imaju zlatan zub, nose zlatan sat i lančić i prljavi su. Ja u Saboru spadam u možda najurednije i najpedantnije zastupnike, uvijek u odijelu i s kravatom. Volio bih da jednu pokraj druge stavite predsjednikovu i moju sliku, pa da ljudi vide kako ja izgledam, iako sam dosta stariji od njega, kazao je Kajtazi.

Veljko Kajtazi Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX