RASPAD NA VIDIKU

Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto napustili Domovinski pokret, iz Škorinog tabora odgovaraju: Vrkljan je talac Vilija Beroša, nadamo se da neće postati HDZ-ovi žetončići

05.01.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto napustili su Domovinski pokret. Vijest je objavio Vrkljan na svojoj stranici na Facebooku, a potvrdila ju je i stranka Miroslava Škore također objavom na Facebooku. U Domovinskom pokretu su ljuti što su za odluku odbjeglog dvojca saznali na društvenoj mreži.

Vrkljan je na Facebooku napisao da je na njegovu žalost duboka država je ponovno djelovala, tako da su Karolina Vidović Krišto i on bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta.

'Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad. Te promjene su moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva', poručio je Vrkljan.

Tvrdi da su zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i on već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi ih se ušutkalo i spriječilo u političkom radu.

'U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno ne ću ići. Mi ćemo nastaviti svoje političko djelovanje, a osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom', napisao je Vrkljan.

O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i on javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije još neutvrđenog datuma.

Dragi prijatelji, Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili...

Objavljuje Milan VrkljanUtorak, 5. siječnja 2021.

Iz Domovinskog pokreta su potvrdili vijest da su ih napustili saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto. Prilično su ljuti jer su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili o odluci putem objave na Facebooku.

Naveli su da će Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastaviti funkcionirati s deset članova na ostvarenju ideje o rušenju duopola i duboke države, vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga.

'Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao. Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti', poručili su iz Domovinskog pokreta.

Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji. Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica...

Objavljuje Domovinski pokretUtorak, 5. siječnja 2021.