sabor

Milan Kujundžić se vraća u Sabor, a Romana Jerković odlazi u Europski parlament

13.02.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Saborski zastupnici većinom glasova podržali su odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) o prestanku mirovanja zastupničkog mandata Milana Kujundžića (HDZ), bivšeg ministra zdravstva koji je podnio zahtjev za odmrzavanje mandata nakon što je razriješen ministarske dužnosti

Za tu odluku glasovao je 81 zastupnik, a tri su ih bila suzdržana. Povratkom Kujundžića u Sabor obnašanje zastupničke dužnosti prestalo je njegovoj zamjenici Dragici Vranješ (HDZ).

Zastupnici su jednoglasno, sa 95 glasova za, podržali odluku saborskog MIP-a o prestanku zastupničkog mandata SDP-ove Romane Jerković koja odlazi u Europski parlament. Ona je na euroizborima izabrana kao zadnja, dvanaesta zastupnica koja je morala čekati da Britanci napuste Europsku uniju.

Prisegu u Hrvatskom saboru dala je njezina zamjena Mirela Ahmetović, načelnica Omišlja na Krku, široj javnosti poznata kao kritičarka projekta izgradnje plutajućeg LNG terminala na tom otoku.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je vodio sjednicu, izvijestio je da je 16. sjednica dopunjena sa 11 novih točaka dnevnog reda.