PODJELA U DVIJE GRUPE

Mikšić se pokupio sa sučeljavanja zbog diskriminacije

12.12.2009 u 20:31

Bionic
Reading

Na današnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata pozvano je šestero kandidata: Damir Kajin, Vesna Škare Ožbolt, Josip Jurčević, Slavko Vukšića i Boris Mikšić. Na sučeljavanje su se odzvali Slavko Vukšić i Boris Mikšić

Sučeljavanje se nije ni zahuktalo kada je Boris Mikšić već na drugom pitanju izveo nešto neočekivano. Drugo pitanje je bilo čega se sramite, a Mikšić je rekao 'ničega', da bi nastavio u posve drukčijem tonu. 'Vi se trebate sramiti na koji način tretirate kandidate. Ovo što ste napravili da ste nas podijelili u dvije grupe. To nije uopće fer. Mi smo svi prikupili 10.000 potpisa i svi imamo jednaka prava. Vi nemate pravo dijeliti prema svom kriteriju. Za mene je prije pet godina glasovalo 400.00 ljudi. Sad idem. Doviđenja', rekao je Mikšić i napustio studiji.

Na samom početku kandidati Boris Mikšić i Slavko Vukšić su bili upitani zašto bi bili izabrani za predsjednika, jer ih nema dugo medijima. Mikšić je rekao da je on stalno ovdje jer ima kuću i tvornicu u Belom Manastiru i jer je uložio 10 milijuna eura u Hrvatsku, pa je logično da je stalno ovdje, ali da ga mediji ne prate, jer im nije interesantan.

Vukšić je rekao da je on stalno prisutan u gospodarstvu i politici u svojoj lokalnoj sredini te da prati što se događa na nacionalnom nivou. Iako je četiri godine bio u Saboru, nitko ga nigdje nije zvao, rekao je Vukšić, pa čak ni o onim problemima o kojima sam se stalno javljao u Sabor.

Nakon što je Vukšić ostao sam u studiju, odgovorio je na pitanje bi li pomilovao Hrvoja Petrača i Mirka Norca rekavši da nema materijala o tome te da bi o tome mogao raspravljati kada bi dobio materijale i ako odbor to predloži. Kaže da bi se dalo raspravljati i pomilovanju nekoga tko je pušio samo jedan džoint te da bi to išlo od slučaja do slučaja.