HSLS-OV RADE BULJUBAŠIĆ

Mijalić za 30 tisuća kuna u HPB-u ne radi ništa?

11.11.2009 u 22:40

Bionic
Reading

I HSLS ima svog Radu Buljubašića. U Hrvatskoj poštanskoj banci na mjestu pomoćnika direktora za financije zaposlen je, kako smo neslužbeno doznali, HSLS-ov kadar, bivši saborski zastupnik Jadranko Mijalić koji prima plaću od 30 tisuća kuna, a dobio je i službeni automobil i karticu

No unatoč svim privilegijama koje uživa, Mijalić se, kako neslužbeno doznaje Jutarnj list od izvora u banci, na poslu pojavljuje vrlo rijetko, neki članovi uprave čak ni ne znaju što on ustvari radi. Zbog toga su o svemu izvijestili i premijerku Jadranku Kosor.

Mjesto pomoćnika direktora za financije u HPB-u nije postojalo prije godinu i pol, odnosno osnovano je tek Mijalićevim dolaskom u banku. O Mijaliću se prvi put u banci progovorilo ljetos, nakon što je postavljena nova uprava. Na jednom od sastanaka spomenut je upravo slučaj Rade Buljubašića, HDZ-ovca kojeg je HDZ fiktivno zaposlio u HEP-u.

'Imamo i mi Radu Buljubašića, ali naš ima i menadžerski ugovor i službeni auto i karticu', rečeno je na tom sastanku. Ubrzo se, kaže naš izvor, otkrilo da je riječ o Mijaliću koji bi se tu i tamo pojavio na poslu u Jurišićevoj, ni za što nije bio odgovoran, ali je zato uživao brojne povlastice.

Njegovi nadređeni tada su novim šefovima objasnili da je Mijalić zbrinut u Hrvatskoj poštanskoj banci kako bi šutio o nepravilnostima koje su se događale u Pošti. Mijalić je, naime, prije HPB-a bio član uprave Hrvatske pošte.

'Uzeo sam tri dana godišnjeg odmora zbog priprema za izborni Sabor HSLS-a', objasnio je Mijalić. Tvrdi da na posao dolazi redovito i da nikada nije dulje izbivao s radnog mjesta osim u vrijeme godišnjeg odmora ili ako mu zatreba koji slobodan dan.
Iako kao član menadžmenta banke ne mora, poput ostalih zaposlenika, na ulazu provući karticu koja evidentira ulaske i izlaske, kaže da može dokazati da su optužbe o njemu izmišljene.

'Dođite u ponedjeljak. Tada ću vam pokazati snimke videonadzora s ulaza koje će potvrditi da sam dolazio na posao. I tajnice redovito evidentiraju naše dolaske i izbivanja radi obračuna plaća', objašnjava Mijalić. No tajnice koje spominje čak i nisu na istom katu. Mijalićev ured je u prizemlju, a one su na prvom katu. 'Ja sam korektan i uvijek tajnici javim kad me nema. Naravno da dolazim na posao. Ja sam častan čovjek. Nema razloga da ne dolazim na posao', odgovara.