PET/CT PRETRAGA

Mihanović u USKOK-u dao iskaz o aferi Medikol

07.04.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Bivši član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović, koji je otkrio aferu Fimi media, bio je danas na razgovoru u USKOKU kao bi dao iskaz o aferi Medikol, javio je HRT. Mihanović je, u vrijeme kada je Medikol dobio posao s HZZO-om za snimanje PET/CT uređajem, bio član uprave CO koja je bila spremna financirati nabavu PET/CT uređaja za KBC Rebro

Prije pet godina, kada je na čelu Croatia osiguranja bio Hrvoje Vojković, rodila se ideja o osnivanju poliklinike kao centra medicinske izvrsnosti. Kao partner je prepoznat KBC Rebro. Poliklinika je trebala biti smještena u manjem dijelu novog Rebra, a Croatia osiguranje je bilo spremno financirati nabavu PET/CT uređaja

'Unatoč dobroj volji akademika Reinera, a sjećam se da smo s njime pregovarali u više navrata, nažalost, do realizacije nije došlo. Kao formalni razlog isticala se činjenica da Rebro bez odgovarajuće suglasnosti ne može raspolagati s nekretninama makar se radilo o komercijalnom najmu, što smo mi tražili', rekao je Vojković.

U Croatia osiguranju postojao je i plan B, da se PET/CT uređaj nabavi preko leasinga. Ali i tu se situacija zakomplicirala sa zakonskim regulativama.

'Projekt je, nažalost, propao iako je bilo dobre volje s naše strane i mogu reći i s druge strane u jednoj mjeri, ali, eto, posao je propao', prisjeća se bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Prema saznanjima HRT-a cijeli posao zaustavio je tadašnji ravnatelj HZZO-a Većeslav Bergman, koji nije dao suglasnost suradnji javnog poduzeća i KBC-a Zagreb. Njima nije dao zeleno svjetlo, ali godinu dana poslije Bergman je potpisao desetogodišnji ugovor s Medikolom.