NIŠTA OD AUSTRALIJE?

Mihanović u Upravi Kraša i na Visokoj školi diplomacije

21.02.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Damir Mihanović, zviždač iz slučaja Fimi media koji je prokazao Ivu Sanadera, kaže da ne može potvrditi to da je razgovarao s predsjednikom Ivom Josipovićem o veleposlaničkom angažmanu u Australiji, o čemu piše novi Nacional. Mihanović je u međuvremenu postao član Uprave Kraša, a počinje predavati i na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije

Tjednik Nacional je objavio da predsjednik Josipović nudi Mihanoviću mjesto ambasadora u Australiji. Tumače to kao nagradu za Mihanovićevu zviždačku aktivnost i tvrde da bi on radije natrag u Croatia osiguranje, koje je morao napustiti nakon što se DORH počeo baviti Fimi medijom i HDZ-om.

'Ne očekujem nagradu zbog svjedočenja u aferi Fimi media. Ono što sam učinio bila je moja građanska dužnost', rekao je Mihanović.

On dodaje da ga zanima samo istina, a za sve eventualne razgovore o karijeri tvrdi da želi da 'jedini kriteriji budu njegovo znanje, stručnost i poslovno iskustvo'.

Mihanović je uvjeren, ukoliko mu predsjednik Josipović i Vlada RH ponude poziciju veleposlanika u Australiji, da će se voditi kriterijima koje je naveo.

Mihanović, koji se nakon otkaza u Croatia osiguranju zaposlio u Krašu, otkriva nam da će uskoro početi predavati gospodarsku diplomaciju na Visokoj školi međunarodnih odnosa. 'Dobio sam ponudu prije Nove godine i prihvatio. Počinjem s radom u nadolazećem semestru', rekao je Mihanović.

I njegov poslovni angažman u Krašu ostao je nepoznat široj javnosti, kako nam je sam priznao.

Predsjednik nije nudio  Mihanoviću veleposlaničko mjesto

Iz Ureda predsjednika demantirali su da je predsjednik Ivo Josipović nudio Damiru Mihanoviću veleposlaničko mjesto u Australiji. 'Predsjednik se drži procedure. Vlada predlaže veleposlanike, a predsjednik donosi odluku prihvaća li ili ne predložene kandidate', poručili su iz Ureda predsjednika.

Nakon otkaza u Croatia osiguranju u Krašu se zaposlio u prosincu 2010. godine kao prokurist za Češku, Slovačku i Srbiju. 'Nakon što se proširio Upravni odbor u travnju 2011, radim kao član Uprave sudjelujući u raspravama i imam pravo glasa iako mi se funkcija formalno zove zamjenik člana Uprave. Moj angažman u Krašu nismo htjeli medijski eksponirati da ne bismo naštetili firmi pa tako ni na web stranicama nisam naveden', rekao nam je Mihanović.

Mihanović kaže da, što se tiče eventualnog angažmana u diplomaciji, nije posve bez iskustva jer je još 1999. godine dobio ponudu da postane tajnik u veleposlanstvu Hrvatske u Kairu, ali je odbio zbog obiteljskih problema, iako je već prošao obuku za hrvatske diplomate.