šef splitskog hdz-a

Mihanović: Gradonačelnik Puljak je kočničar uređenja plaže Žnjana

10.11.2021 u 15:52

Bionic
Reading

Predsjednik splitskoga HDZ-a i gradski vijećnik Vice Mihanović optužio je u srijedu gradonačelnika Ivicu Puljka da je glavni kočničar što se ništa ne poduzima na uređenju plaže Žnjana

"Za gradnju Ulice - šetališta 'Ivan Pavao Drugi', koja omeđuje cijeli projekt buduće plaže Žnjan, spremna je dokumentacija, osigurana su sredstva iz gradskog proračuna za 2021. godinu, odabran je izvođač radova vrijednih osam milijuna kuna, ali administracija gradonačelnika Puljka ništa ne radi i ta će sredstva propasti, a to znači da je gradonačelnik Puljak glavni kočničar aktivnosti na Žnjanu", rekao je Mihanović na konferenciji za novinare.

Pozvao je gradonačelnika Puljka da se trgne i počne nešto raditi u vezi sa Žnjanom, a ne, kako je rekao, da se služi lažnim spinovima i odgovornost za nerad na Žnjanu prebacuje na druge.

"Što se tiče koncesije za plažu Žnjan, taj proces je gotov i odluka o koncesiji prošla je sva mjerodavna tijela i sad se čeka samo formalna odluka Vlade o koncesionaru", podsjetio je Mihanović.

Dodao je da je projekt uređenja plaže Žnjana vrijedan 220 milijuna kuna.

"Gradonačelnik Puljak je dosad trebao osnažiti gradsku tvrtku Žnjan d.o.o., u kojoj je samo troje zaposlenih i koja nije spremna realizirati ovako veliki projekt vrijedan 220 milijuna kuna", istaknuo je Mihanović.

Gradonačelniku je zamjerio što dosad nije imenovao koordinatora za Žnjan.

"Gradonačelnik Puljak nije napravio ništa od toga", rekao je Mihanović.

Po njegovim riječima, Split je postao talac gradonačelnika Puljka jer su njegove ambicije puno šire od Splita.

"Split je odskočna daska za Puljka prema gore ili prema dolje, i zato ništa ne radi", zaključio je Mihanović.