tragedija u šumi

Migrant kod granice s BiH, nakon uboda stršljena, pao u anafilaktički šok i umro

26.08.2020 u 09:30

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje u svezi pronalaska mrtvog tijela muškarca

Naime, 21. kolovoza oko 18 sati na cesti Otok-Vrbanja policijski službenik ove Policijske uprave, koji je bio izvan službe, zaustavio se na znakove muškarca koji je od njega tražio pomoć. Prateći informacije koje mu je muškarac davao u obližnjem grmlju kod kanala Brežnica pronašli su beživotno tijelo drugog muškarca zbog čega je policajac odmah pozvao hitnu pomoć i policijske ophodnje.

Liječnik hitne medicinske pomoći na mjestu događaja je potvrdio smrt osobe te konstatirao da na mrtvom tijelu nema tragova nasilja.

Na mjestu događaja proveden je očevid, dok je temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru u NMB Vukovar provedena i obdukcija kojom je utvrđeno da je uzrok smrti anafilaktički šok uslijed uboda insekta (stršljena). U tijeku je postupak utvrđivanja identiteta preminulog muškarca za kojeg se pretpostavlja da je bio star oko 30 godina.

Muškarac koji se za pomoć obratio policijskom službeniku izvan službe je afganistanski državljanin nad kojim je proveden upravni postupak zbog nezakonitog prelaska državne granice te je smješten u Prihvatni centar za strance Tovarnik do readmisije.