Micica - romantični nakit u koji sam se zaljubila na prvi pogled!

Micica - romantični nakit u koji sam se zaljubila na prvi pogled!

10.04.2012 u 09:44

Bionic
Reading

Od kada sam prije malo više od godinu dana otkrila Micice, nakit je ponovo postao predmet mojeg zanimanja. Noseći Micice, nosimo jedan mali svijet. Poput prozora na kazališne daske ili pogled u scenu animiranog filma ili svijet cirkusa i boja

Prva je Micica nastala iz puke zabave 2009. u radionici kreativnog dvojca iz Rijeke; Doris Fatur i Stefana Katunara. U vrlo kratkom vremenu broševi i ogrlice Micica zainteresirali su sve sanjarske i romantične ženske duše željne drukčijih rukotvorina.

Najpoznatije Micice su barokni broševi ukrašeni satovima, mačkicama, djevojčicama i dječacima koji nas svojim dizajnom vraćaju u davna vremena romantike. No u najnovijoj kolekciji za proljeće/ljeto 2012. Micica vadi na stol narukvice, ogrlice i prstenje. Uz pomoć modelirki, akvarela, tuša, grafita i drugih materijala Micice su dominantnije, razigranije, šarenije i ilustriranije nego ikad.

Micica i ovoga puta nadograđuje oblike izraženijim formama razigranih vitica u svijetu simbola i bestijarija ispunjenih šarenilom raznobojnih ljuskica i gradacije nježnih boja uskovitlanih u prepoznatljive likove Moglina, lebdećih satova, sjetnih ribica i drugih ilustracija. Poput fibule u antičko doba, Micica ponovno postaje simbol žene pričajući priču o onoj kao sjetnoj, snažnoj, sanjarskoj, romantičnoj, razigranoj, vrckavoj i dominantnoj duši. Upravo poput Eve, Bjelovarčanke koja se pokazala izvrsnim modelom za ovu kampanju i tako pobudila sav šarm ovoproljetnog nakita Micica.

photo: Doris Fatur, model: Eva Balažin


Više informacija potražite na tumblru u Micica studiu ili na Facebook stranici Micica. U ljetnoj sezoni ih možete pronaći u Rovinju u Atelieru Micica.


Nakon par tjedana druženja s familijom i prijateljima, prepunog stomaka od uskršnjih delicija, još jednom napuštam Lijepu Našu i odlazim u 'Lijepu Njihovu', ali sve više moju (čitaj: Španjolsku) iz koje ću vas i dalje častiti s novitetima iz zemlje i svijeta.

Uživajte u svježim proljetnim danima i čitajte Modu Komodu!

P.