LUKAVA IGRAČICA

Michelle Obama kritizirala savjetnike u Bijeloj kući

07.01.2012 u 18:51

Bionic
Reading

Popularna prva dama SAD-a Michelle Obama imala je zategnute odnose s nekima od glavnih savjetnika u Bijeloj kući a povremeno je predsjednika poticala da zagovara politički osjetljive ciljeve poput zdravstvene zaštite i imigracijske reforme, tvrdi se u novoj knjizi o bračnom paru Obama

Knjiga 'Obame' novinarke New York Timesa Jodi Kantor gospođu Obama opisuje kao 'vještog motivatora i šarmera' i 'sve lukavijeg političkog igrača'.

Gospođa Obama se borila protiv političkih taktika Rahma Emanuela, bivšeg predstojnika predsjednikova ureda, i Roberta Gibbsa, bivšeg tajnika za medije Bijele kuće, tvrdi se u knjizi, i poticala svog supruga da zamijeni savjetnike za koje je osjećala da su 'uskogrudni' i 'nedovoljno strateški razmišljaju', po izvadcima iz knjige objavljenim na internetskim stranicama New York Timesa.

'Ona smatra da naše kormilo nije pravilno usmjereno', rekao je, po navodima iz knjige, Barack Obama svojim pomoćnicima.

Obame za knjigu nisu razgovarale s autoricom a knjiga se temelji na razgovorima s više od 30 sadašnjih i bivših predsjednikovih suradnika. Bijela kuća je u petak rekla da je knjiga 'pretjerana dramatizacija starih vijesti' i napomenula da Jodi Kantor s Obamama nije razgovarala od 2009. godine. Knjiga 'Obame' bit će objavljena u utorak.