POLITIKA I SPORT

Metličić uručio HDZ-ovu donaciju nezbrinutoj djeci

03.02.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Uoči lokalnih izbora kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Petar Metličić danas je u splitskome Domu štićenika djece 'Maestral' iz nesređenih, to jest 'nefunkcionalnih' obitelji bio na svečanom doniranju 30.000 kuna koje im je kao pomoć uplatio splitski Gradski odbor HDZ-a

Podupirući HDZ-ov donatorski ček od 30.000 kuna Metličić je rekao kako mu je drago što ta djeca, kojoj nije lako, imaju potporu svih nas.

'Ona su dio društva, treba im pomagati i davati nadu za život kako bi se školovala, stjecala svoje obitelji, zapošljavala, a neka i bavila sportom', rekao je Metličić. Obećao je kako će osobno uplatiti police osiguranja za dvoje djece štićenika tog doma, a u dogovoru s Hrvatskim rukometnim savezom djeci tog doma darovat će dresove rukometaša i lopte.

Politička podrška
Rukometni reprezentativci Petar Metličić i Ivano Balić snimili su predizborni spot za HDZ na parlamentarnim izborima 2007.

Metličić je pritom istaknuo kako su i djeca štićenici 'Maestral' također veliki navijači hrvatske rukometne reprezentacije.

Predsjednica splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Željana Kalaš je rekla kako se splitski HDZ ove godine odrekao tradicionalnog bala, što ga je dosad organizirao u siječnju svake godine, a ušteđeni novac - 30.000 kuna odlučio je darovati Domu štićenika djece 'Maestral'.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret je rekao da će grad koliko god bude mogao i dalje pomagati djeci štićenicima.

Za jednosatnog boravka u 'Maestralu' Metličić je djeci dijelio autograme, a djeca i nazočni pjevali su pjesmu 'Morska vila', himnu hrvatske rukometne reprezentacije.

Dječji dom 'Maestral' djeluje na dva mjesta - u Splitu i Kaštel Lukšiću (podružnica), a u toj je ustanovi trenutačno smješteno nešto više od 100 djece iz 'nefunkcionalonih' obitelji, rekla je ravnateljica tog doma Edita Maretić.

Pritom je istaknula kako je prije četiri godine u tom domu bilo smješteno znatno više djece, ali je u međuvremenu napravljen pozitivan pomak na prevenciji smještaja, udomljavanju i posvajanju, što je zajednički učinak svih čimbenika u sustavu socijalne skrbi na splitskom području.