HVIDRA NEZADOVOLJNA

Mesiću važnija prava Švicarske nego Hrvatske

06.10.2009 u 15:51

Bionic
Reading

Zajednica udruga Hvidre grada Zagreba najoštrije osuđuje sramotno ponašanje predsjednika Stjepana Mesića u raspravi s ministrom vanjskih poslova Jandrokovićem, povodom diplomatske note Švicarskoj Konfederaciji, a u svezi sa slučajem Thompson. Dijeleći građane po političkoj podobnosti, Mesić duboko kompromitira najvišu političku funkciju u državi, sramoteći sebe osobno i državu koju predstavlja. Mesić time još jednom bjelodano pokazuje da ga se nipošto ne može smatrati predsjednikom svih hrvatskih građana, jer su mu njegove politikantske opsesije iznad interesa hrvatske države i njezinih državljana, kažu u Hvidri grada Zagreba

'Ne razumijevajući suštinu svojeg političkog položaja, Mesić grubo negira načelo vladavine prava te brani diskrecijska prava Švicarske Konfederacije, zaboravljajući da je njegova uloga - obrana prava i dostojanstva hrvatske države i njezinih građana', poručuju iz Hvidre.

Mesić se skriva iza profinjene retorike zaštitnika najuzvišenijih ideala moderne civilizacije, ali svojom netrpeljivošću i odbojnošću, prema svima koji njeguju drugi i drukčiji svjetonazorski stav, pokazuje ostrašćeni govor mržnje i primitivni rušilački poriv prema onima koji ne dijele njegove političke iluzije.

Mesić se u svojem reagiranju osvrće na Thompsonove osobne stavove, čime pokazuje da njegova reakcija nije principijelne naravi, već je motivirana isključivo osobnim animozitetom i politikantskim razlozima.

Mesić prigovara navodno 'koketiranje s ustaštvom', ali je amoralno da takvi besramni prigovori dolaze od čovjeka koji se istaknuo potpirivanjem rata, pjevanjem ustaške uspješnice 'Jure i Bobana', koji je tvrdio da 'ustaše nisu fašisti', da su 'Hrvati pobijedili 10. travnja 1941.', čovjeka koji je huškao na progon Srba iz Hrvatske pozivajući ih da 'odnesu blato koje su donijeli na svojim opancima', koji je neuvijeno tvrdio da će 'uskoro svi Srbi u Gospiću stati pod jedan kišobran'…

'Invalidi Domovinskog rata smatraju da tako nedosljedna osoba kojoj ne smeta da se Domovinski rat naziva građanskim, osoba koja je toliko opterećena mržnjom i isključivošću, nije dostojna obnašati tako visoku državničku funkciju. Pozivamo predsjednika Mesića da podnese ostavku, da odstupi i prije isteka posljednjih dana svojeg mandata kako ne bi nanosio daljnju štetu našoj domovini i sramotio časnu funkciju predsjednika hrvatske države', stoji u priopćenju koje potpisao Ivan Pandža, predsjednik Hvidre grada Zagreba.