JOSIPOVIĆ UZVRAĆA UDARAC

'Mesićeva podrška Gadafiju nije bila u interesu Hrvatske'

31.01.2012 u 23:00

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović je za Novu TV odgovorio na prozivanja bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. U Dnevniku 3 Josipović je između ostaloga svog prethodnika optužio i zbog neprimjerene potpore bivšem libijskom diktatoru Moameru Gadafiju

'Inače cijenim predsjednika Mesića kao političara pa sam malo i razočaran ovim tekstom koji je rukopis gospodina Jakića. U čemu je stvar? Svidjelo se to predsjedniku Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li ured smisla. Ako sutra bude drugačije, vjerojatno ću drukčije razmišljati. Danas, kada velik broj ljudi gladuje, legitimno se pitati o potrebi ureda', kazao je presjednik Ivo Josipović za Novu TV

'S druge strane kada bi bivši predsjednik imao neke ovlasti, onda bi svoje aktivnosti trebao koordinirati s onima koji imaju legitimnu dužnost da se brinu za interese države, mislim na Vladu i aktualnog predsjednika. Tada se ne bi događalo da te aktivnosti koje spominje predsjednik Mesić, razni susreti i konferencije, da one imaju neke neobične konotacije poput podrške Gadafiju. Žao mi je da predsjednik Mesić moju raspravu o mirovinama nije shvatio kao poziv na jedno konstruktivno razmišljanje o institucijama i njihovim odgovornostima i onome što želimo od pojedinih inistitucija', dodao je Josipović.

'Nadam se da će doći vrijeme kada ćemo, manje opterećeni ekonomskim problemima i postizbornim strastima, moći razgovarati o nekim problemima', kazao je na kraju Josipović.

U razgovoru za 'Dnevnik 3' sadašnji je predsjednik svoga prethodnika optužio i zbog neprimjerene potpore bivšem libijskom diktatoru Moameru Gadafiju.

'Cijenim bivšeg predsjednika, no njegova me izjava malo razočarala. Danas je apsolutno legitimno upitati se ima li bilo koji trošak opravdanje u funkcionalnosti. Nadalje, iako Mesić predstavlja i dio političke scene u Hrvatskoj, to su zapravo privatne aktivnosti', kazao je, između ostaloga, predsjednik Josipović za 'Dnevnik 3'.