KRASNA PORUKA JAVNOSTI

Mesić pomilovao dvojicu korumpiranih

06.03.2009 u 12:15

Bionic
Reading

Najnovija pomilovanja predsjednika Mesića podići će novu buru reakcija javnosti budući da se radi o dvojcu koji je gulio zatvorske kazne zbog gospodarskog kriminala. Da odluka bude dvojbenija, jedan od njih je bivši Mesićev stranački kolega iz HNS-a

Predsjednik Stjepan Mesić pomilovao je svog bivšeg stranačkog kolegu, HNS-ovca Marka Pušića osuđenog na dvije godine zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti zajedno s bivšim direktorom Croatia Busa Leonom Sulićem, izvijestila je Nova TV.

Suoptuženik Milan Ivanko, kojije s Vladom Zecom proglašen krivim za malverzacije koje su Požeško-slavonsku županiju odvele u bankrot također je zavrijedio milost hrvatskog predsjednika.

Pomilovanjima dvojice zatvorenika osuđenih zbog korupcije predsjednik će ubuduće teško moći uvjeriti javnost u svoju iskrenost kad proziva vladajuće da se odlučnije bore protiv korupcije.

Predsjednik je do sada pomilovao više od 600 kažnjenika. Posljednji put bura se dizala zbog pomilovanja Ane Magaš, optužene za ubojstvo supruga.