DRŽAVNI VRH U DUBROVNIKU

Mesić opet pušta informacije o tajnim računima

02.02.2010 u 14:47

Bionic
Reading

Kompletan državni vrh - novi i stari predsjednici Ivo Josipović i Stipe Mesić, premijerka Jadranka Kosor i čelnici opozicije - okupio se danas u Dubrovniku povodom Feste Sv. Vlaha. Predsjednici Mesić i Josipović osvrnuli su se na problem tajnih računa preko kojih se devedesetih krao novac za obranu Hrvatske

U kratkom razgovoru s novinarima predsjednik Stipe Mesić ponovno se osvrnuo na slučaj osam milijuna eura, pronađenih na jednom od računa u neimenovanoj švicarskoj banci, ali nije htio precizirati radi li se o računu generala Vladimira Zagorca.

'Novac je na računu pojedinca i to je novac Hrvatske, a ne tog pojedinca', kazao je Mesić.

S novinarima se kratko susreo i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović koji je najavio nastavak borbe protiv tajnih računa koju je dosad vodio njegovprethodnik Mesić, istaknuvši tu borbukao dio svog programa. Na pitanje hoće li podržati još jedan mandat glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, Josipović je ponovio da predsjednik Republike ne sudjeluje u izboru državnog odvjetnika te istaknuo da je Bajić imao dobrih rezultata, ali i da se protiv kriminala trebao boriti još jače.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Mesić potvrdili su novinarima izmjene Zakona o golfu, a založili su se za liberalizaciju zakonodavstva o golfu kako bi Hrvatska što prije privukla bogatu klijentelu koja ide uz taj sport.

'Golf donosi goste cijelu godinu. Treba se naći bolje rješenje za izvlaštenje na zadovoljstvo vlasnika zemlje i kupaca', smatra Mesić koji je, inače, jučer od Grada Dubrovnika dobio nagradu za životno djelo i proglašen je počasnim građaninom, a dobio je i počasno članstvo u Hrvatskoj ratnoj moranarici.

Premijerka Kosor otvorila je operativnu obalu nove Luke Gruž.