OBITELJSKI NASILNIK

Mesić odbio pomilovati odbjeglog Čučića

17.12.2008 u 15:12

Bionic
Reading

Objeglog bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića, za kojim se traga jer se nije javio na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog obiteljskog nasilja, predsjednik države Stjepan Mesić odbio je pomilovati

Nakon što mu je sisački Županijski sud odbio četvrtu molbu za odgodom izdržavanja kazne te za njim raspisao tjeralicu jer se nije javio u zatvor, Čučić je podnio ustavnu tužbu protiv pravomoćne sudske presude, ali i molbu za pomilovanjem.

Narodne novine danas su objavile dvije zadnje Mesićeve odluke o pomilovanjima kojima je pomilovao 15-tak osoba. Nekima je umanjena kazna ili im je neizdržani dio zamijenjen uvjetnom kaznom, a neki su privremeno rehabilitirani, no među njima nema Čučića.

Predsjednik Mesić je odluku kojom odbija pomilovati Čučića donio na prijedlog Komisije za pomilovanja, a potpisana je 1. prosinca.

Sisački Županijski sud, koji je Čučiću tri puta odgodio izdržavanje kazne, za njim je prije mjesec dana raspisao tjeralicu jer se nije javio u zagrebački zatvor u Remetincu na izdržavanje jednogodišnje kazne na koju je pravomoćno osuđen u prosincu prošle godine zbog obiteljskog nasilja nad bivšom suprugom Magali Boers.