IZA SVAKE AFERE POLITIKA

Mesić: Nisam znao što se događa u 'Podravci'

22.10.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas kako nije znao što se događa u "Podravci", ocijenivši da iza svake afere na neki način stoji politika. Upitan stoji li iza svake afere politika i tko stoji iza afere "Podravka", Mesić je iz Izraela za središnji Dnevnik Nove TV rekao kako je "vjerojatno da iza svake velike afere na ovaj ili onaj način stoji politika".

Dok se god politika bude miješala u menadžment, dotle će i iza afera stajati politika, ustvrdio je i dodao: "O čemu se razgovara danas - koliko ima HSS, a koliko ima HDZ u upravi ili u nadzornom odboru. To je ono što svakako treba isključiti iz gospodarstva."

Na upit kako to da u sadašnjoj aferi pretjerano ne kritizira potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, Mesić je rekao da je to zato što točno ne zna na koji je način Polančec "tamo involviran". "On je iz 'Podravke' došao u politiku, ali kolika je njegova prisutnost danas, direktno ili indirektno, to ne mogu tvrditi", istaknuo je Mesić.

Upitan je li Polančec ipak djelomice odgovoran, rekao je kako je "svaki ministar odgovoran za svooj resor".

"Moglo bi se reći da su sada isplivale sve afere na vidjelo. Ali, je li to povezano s odlaskom bivšeg premijera ili je jednostavno igra slučaja, to je teško sa sigurnošću reći", izjavio je Mesić na upit je li odlaskom bivšeg premijera Ive Sanadera popustio politički pritisak.

Na novinarski upit bi li USKOK sa Sanaderom trebao obaviti obavijesni razgovor "o nekim stvarima", Mesić je rekao: "Ne samo USKOK nego i državno odvjetništvo moraju razgovarati sa svima koji su na bilo koji način umiješani u jednu od tih afera."