PRIMIO ALKARE

Mesić najavio dolazak na Sinjsku alku

27.07.2009 u 13:35

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske i pokrovitelj Sinjske alke Stjepan Mesić u ponedjeljak je primio delegaciju Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja te prihvatio poziv da bude gost na 294. Sinjskoj alci 9. kolovoza

U delegaciji su bili Stipe Jukić, predsjednik VAD-a, i njegov zamjenik Dinko Bošnjak, gradonačelnik Ivica Glavan, gvardijan fra Bože Vuleta, alkarski vojvoda Ivan Čikara, harambaša Ivo Vukasović Para i drugi.

Stipe Jukić upoznao je predsjednika Mesića s tijekom organizacijskih priprema za 294. Alku - izgradnjom Alkarskih dvora iz kojih će ove godine prvi put krenuti svečana alkarska povorka te alkarskom ergelom u kojoj se vlastitim uzgojem osiguravaju konji potrebni za pripremu i održavanje alkarskih nadmetanja.

Predsjednik Mesić je naglasio zadovoljstvo što su, poslije svega što se događalo na Alci 2001. godine i kasnije, između institucije Predsjednika RH i Viteškog alkarskog društva i čelništva Sinja odnosi potpuno normalizirani.

U takvim će okolnostima, zaključio je Mesić, sa zadovoljstvom kao pokrovitelj nazočiti 294. Sinjskoj alci, piše Jutarnji list.