GOVOR U JASENOVCU

Mesić ljut na Vrdoljakovog 'Tita' i HTV

18.04.2010 u 20:16

Bionic
Reading

Bivši predsjednik RH i počasni predsjednik saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Stjepan Mesić u svom govoru na komemoraciji u Jasenovcu kazao je da se ta obljetnica u Hrvatskoj premalo spominje. Osudio je 'pokušaje povijesnog revizionizma', a posebno se obrušio na javnu televiziju

'Inozemne televizije prepune su dokumentarnih emisija o zlu fašizma i slavi borbe protiv njega, a nama se s naših malih ekrana servira navodna istina koja antifašizam svrstava u kategoriju zločina, a vođu antifašističke borbe u bivšoj Jugoslaviji, Hrvata Josipa Broza Tita portretira kao beskrupuloznog karijerista koji za volju svojih ambicija nije prezao ni od čega, da bi otvorene optužbe protiv njega kao zločinca tek slijedile', rekao je Mesić.

Kazao je i kako 'u medijskoj poplavi poluistina i neistina postoji jedna iznimka, dokumentarna tv-serija snimljena prije gotovo 30 godina'.

'Tužno je što mi u Hrvatskoj još uvijek moramo dokazivati neke notorne istine, što se moramo boriti za to da istina dobije pravo građanstva, što se moramo odupirati povijesnom revizionizmu' kazao je u svom obraćanju Mesić. 'Svake godine na ovaj dan bit ću s vama', obećao je okupljenima.