SLATKA MIROVINA

Mesić iskeširao 1,9 milijuna kuna za stanove

12.10.2010 u 08:56

Bionic
Reading

Milka Mesić, supruga bivšeg predsjednika, kupila je u podsljemenskoj zoni u Zagrebu dva stana vrijedna skoro dva milijuna kuna i platila ih u gotovini

Stipe Mesić tako će se sa suprugom iz stana u Ilici preseliti u sjeverni dio grada, piše Večernji list. Milka je kupila jedan stan od 56 kvadrata s terasom i vrtom te dvoetažni stan od 106 kvadrata u novogradnji koja je sagrađena prije godinu dana, no još nije useljena, u Ulici Borčec.

Tu zgradu, i istu takvu u susjedstvu, izgradio je arhitektonski studio čija je vlasnica Štefanija Balog, Mesićeva dugogodišnja prijateljica, koja je vodila njegove dvije predsjedničke kampanje, ali i kampanju Ive Josipovića. Ona je Večernjaku i potvrdila da su Mesićevi kupili stanove u kešu.

Zgrada u kojoj će Mesićevi živjeti


'Stan sam im prodala ljetos, u kolovozu. Kupili su ga bez kredita. Zar mislite da bivši predsjednik nema prijatelje koji mu mogu posuditi novac', rekla je Balog. Kaže da će Mesićevi zasigurno brzo vratiti posuđeni novac jer planiraju prodati stan u Ilici 87.

Kupnju stana potvrdio je i sam Mesić. 'Moja supruga kupila je ljetos dva stana, za to sam posudio novac od dvojice prijatelja, a vratit ću ga kad prodamo stan u Ilici', kaže Mesić koji je otkrio da će s njim i suprugom živjeti i 21-godišnja unuka Sara.

Prema onome što je Mesić prijavio u imovinskoj kartici, posjeduje vikendicu u Pušćanskoj Dubravi od 90 kvadrata, vrijednosti 100.000 eura, i garažu od 20 kvadrata, vrijednu 10.000 eura, te 20.000 eura ostalih pokretnina.

Prijavio je i da posjeduje trećinu vikendice u Primorju. Preostale dvije trećine u posjedu su njegovih dviju kćeri. Stan u Ilici 87 površine 106 metara četvornih prijavio je kao imovinu supruge Milke. Vrijednost stana je procijenio na 150.000 eura, što je daleko niže od tržišne cijene.