TAPŠANJE PO RAMENIMA

Mesić i Sanader se našli na kavi u Klovićevim dvorima

13.01.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Predsjednici države i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader sastali su se danas na nenajavljenoj i neslužbenoj kavi u Klovićevim dvorima, gdje je predsjednik Mesić posjetio izložbu 'Tiha pobuna - najveći majstori njemačkog ekspresionizma

Nakon razgledavanja izložbe Mesić je novinarima rekao da rad hrvatske Vlade u protekloj godini ocjenjuje s prolaznom ocjenom, 'što je velika stvar'.
Ustvrdio je da je u prvoj godini mandata nove vlade došlo do nekoliko udara u svijetu izazvanih financijskom i energetskom krizom, što je problem pred kojim se i ona našla.

Dodao je da se slaže s ocjenom potpredsjednika SDSS-a Milorada Pupavca da bi Vlada bila efikasnija kada bi bila koalicija programa, a ne samo koalicija ugovora koje sklapaju pojedine stranke.

Na prolaznu Mesićevu ocjenu, premijer Sanader odgovorio je istom, podsjetivši da je on uvijek govorio da je predsjednik Mesić napravio i da dalje radi puno za Hrvatsku, izrazivši uvjerenje da će tako nastaviti i do kraja te nakon svog mandata.

Upitan kako to da su se našli na neslužbenoj kavi, Sanader je rekao da je čuo da je predsjednik Mesić u posjetu Klovićevim dvorima, u susjedstvu Vlade, odnosno 'na njegovom brijegu', te ga je kao prijatelj došao pozdraviti i čestitati mu Novu godinu

Sanader je najavio da će s predsjednikom ponovno naći ovih dana kako bi razgovarali o mnogo važnih tema na kojima obojica rade.