'PRETVRDI SANADER'

Mesić: Glavašev bijeg mogao se predvidjeti

11.05.2009 u 18:59

Bionic
Reading

Predsjednik Stjepan Mesić za HTV je prokomentirao prošlotjedne događaje. Rekao je da se scenarij koji se odigrao u slučaju Glavaš mogao predvidjeti. No taj slučaj je dugo bio u sudskoj proceduri i očito nitko nije mislio da Glavaš može napustiti zemlju. Presudu nije želio komentirati. Ne mogu ulaziti u presudu jer je to prvostupanjska presuda, rekao je

ZAGREB - Istaknuo je da sudska vlast mora biti potpuno samostalna i nijedna druga vlast ne smije se miješati u njezin posao. Ne smije biti selektivne primjene zakona. Zakon se mora primjenjivati za sve građane jednako, kazao je Mesić za HTV.

Za izjavu premijera Ive Sanadera da se sudstvo uključilo u predizbornu kampanju rekao je da je malo pretvrda i da smatra da to i premijer uviđa. Dodao je da je ta izjava Vlada nije mogla utjecati na tijek postupka ili izricanja presude.

Ponovio je da nikakvo povjerenstvo Sabora nije bilo potrebno u slučaju kamioni. Uredno je bio raspisan natječaj za kupnju vojnih kamiona. U jednom danu se donosi odluka da se poništava natječaj jer Ministarstvo nema novca. Drugi dan se potpisuje sporazum s jednom firmom i se sve plaća avansom. To nitko ne spominje, kazao je Mesić.

Druga činjenica je da se u javnoj nabavi mora utvrditi i offset aranžman. Ovdje toga nije bilo. Nije još gotovo, očekujem da će policija i Državno odvjetništvo obaviti svoj dio posla i da će zakon pobijediti, rekao je Mesić.